Motorsport

Stallet växer – flyttar till nya lokaler

Motorsport Felix Rosenqvists stall Arrow McLaren växer. 2025 flyttar stallet till nya lokaler. – Lokalerna är byggda för vårt ändamål: att köra för segrar och mästerskap, säger McLaren Racings vd Zak Brown.

Pressbilder: Arrow McLaren/Andretti

Felix Rosenqvists stall Arrow McLaren växer. 2025 flyttar stallet till nya lokaler.  [1/3]

Det är hit, till Andretti Autosports 89 000 kvadratmeter stora lokaler på Zionsville i Indianapolis, som Värnamoförarens stall styr skutan.   [2/3]

Bild på Andretti Globals nya högkvarter i Fishers i Indiana. Bygget blir 575 000 kvadratmeter stort och beräknas kosta 200 miljoner dollar.  [3/3]

Värnamoförarens stall växer. Inför 2023 stod det klart att racingstallet satsar fullt ut på tre bilar i Indycar-serien. Vid Felix sida återfinns mexikanen Pato O´Ward och Indycar-profilen Alexander Rossi, som under debutåret 2016 vann den 100:e upplagan av Indy 500. Under en intervju inför årets Indy 500 berättade McLaren Racings vd Zak Brown att stallet arbetar för att på på sikt bli ett fyrbilsstall, men att nuvarande högkvarter i Indianapolis inte räcker till för att kunna genomföra en sådan satsning. Stallet har haft planer på att bygga ett splitter nytt högkvarter i Whitestown, men nu skrotas de planerna till förmån för en helt nyuppkommen möjlighet. Konkurrenten Andretti Autosport är nämligen på frammarsch. 

Stallet är i dag verksamt inom Indycar, IndyNXT, sportvagnsserien IMSA, elbilsserien formel E , terrängserien Extreme E, driver teknologiföretaget Andretti Technologies och smider planer på att tillsammans med Cadillac ta en plats i formel 1 inom en snar framtid. I höstas meddelade Andretti Global, moderbolaget till Andretti Autosport, att de satsar 200 miljoner dollar på bygget av sitt nya högkvarter i Fishers i Indiana. Bygget blir 575 000 kvadratmeter stort, kommer att inhysa all bolagsverksamhet, däribland Andretti Autosports satsningar, och ska stå klart till 2025. 

När Andretti flyttar till det nya högkvarteret blir deras tidigare lokaler på Zionsville i Indianapolis tomma. Nu meddelar Arrow McLaren att de 2025 flyttar in i de 89 000 kvadratmeter stora lokalerna. 

– Jag är förväntansfull över att stallet ska få ett nytt hem, med massor av yta och som är byggt för vårt ändamål: att köra för segrar och mästerskap. Arrow McLaren har haft en snabb tillväxt under det sista året och de här lokalerna ger oss inte bara ytan vi behöver i dag utan är även en vision över hur vi föreställer oss vår tillväxt i Nordamerika under de kommande åren, säger McLaren Racings vd Zak Brown i ett uttalande. 

– Stallet är redo för ytterligare arbetsyta och vi har gjort ett otroligt jobb med att växa inom våra resurser samtidigt som vi är extremt konkurrenskraftiga i Ntt Indycar-serien. Vi har mycket att se fram emot i våra nya lokaler, säger Gavin Ward, tävlingsledare i Arrow McLaren i ett uttalande.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *