Motorsport

Stora rallyframgångar i Ljungby och Götene

Motorsport Totalseger, flera klassegrar och övriga pallplatser summeras när Skillingaryds MK:s rallyförare och kartläsare deltog i rallytävlingar under lördagen

Jocke Blansch tvåa i Midsommardansen. Foto: Lasses Rallyreportage  [1/8]

Chribbe Haglund med SSMK:s Nellie Karlsson i högerstolen totalvann i Götene. Foto: JC Rallypics  [2/8]

Carl Eriksson och Melvin Bengtsson vann i Götene. Foto: Privat  [3/8]

Christer och Marie-Louise Westerdahl tvåa i Midsommardansen. Foto: AQ photography  [4/8]

Christopher Zeijlon och Christoffer Svensson vann i Ljungby. Foto: Lasses Rallyreportage  [5/8]

Jennie och Louise Blansch. Foto: Lasses Rallyreportage  [6/8]

I ungdomsklassen gick det bra för Johan och pappa Per-Ola Pettersson. Foto: Lasses Rallyreportage  [7/8]

Simon Wernersson och Hans-Peter Picher vinner klassen i Midsommardansen. Foto: Lasses Rallyreportage  [8/8]

Under lördagen arrangerade Ljungby MK en för tidig Midsommardans när 100 ekipage gav sig ut på fem specialsträckor på sammanlagt 42 kilometer runt Ljungby. Denna vårdag visade sig från sin bästa sida med väder som gjorde att tävlingen gjorde skäl för sitt namn till glädje för både publik och tävlande. Tävlingen var den tredje både i Sydsvenska Rallycupen och i Smålands DM.

Sju ekipage med bemanning från Skillingaryds MK kom till start och för två av dem slutade dagen med klasseger.

Grupp E för C-förare hade Per-Arne Axelsson, Gullabo som favorit men i denna klass blev en årsdebuterande för svår. Simon Wernersson och Hans-Peter Picher, Skillingaryd tappade bara första sträckan till Per-Arne och vann med drygt 15 sekunder. I denna klass kom Jennie och Louise Blansch på femte plats.

Ljungby gästades av Sverigeserien för Volvo Original. I konkurrens med de bästa i Sverige tog Christopher Zeijlon och Christofer Svensson kommandot direkt och vann till slut med nästan fyra sekunder.

Nu till en rad klasstvåor. Johan och Per-Ola Pettersson tävlar i Ungdomsklassen och tog sin andra raka silvermedalj. Än en gång blev Wille Gad, Lessebo för svår men året har börjat bra för Johan som hade ett motigt 2021.

I A Grupp F firade Christer Westerdahl sin födelsedag genom att tillsammans med sin fru Marie-Louise bli tvåa.

Joakim Blansch och Maja Bengtsson gjorde debut i B 2WD efter två raka segrar i C-klassen. Med ny kartläsare hade han till en början grepp om klassen men till slut blev Tobias Jönsson, Hässleholm för svår och kunde vinna med drygt fem sekunder. Men det blev tionde och elfte plats totalt för dessa två. Bra gjort!

Andreas Magnusson och Martin Hugosson hade bra fart på de två första sträckorna och låg på en femte plats i den tuffa klassen A 2WD. Tyvärr tog dagen slut efter en avåkning på sträcka tre. Bara att ta nya tag till Sydsvenska Rally om några veckor

Totalseger och klasseger i Götene
Några mil nordväst om Ljungby körde Götene MK sin Götenerundan som första deltävling i Svenska Rallycupen. Två av klubbens främsta kartläsare fanns på plats. Carl Eriksson lotsade Melvin Bengtsson Kullings till en klasseger i B 2WD.

– Tävlingen började jättebra men efter kontakt med en sten på specialsträcka tre tappade vi tid och blev lite osäkra om bilens kondition men kunde till slut ändå vinna med 1,4 sekunder, berättar Carl.

En som är inne i ett flow nu är Nellie Karlsson. Förra helgen totalseger med Jonas Kruse på Gotland. I Götene tog hon plats bredvid en annan av Team Nybes förare, Christoffer Haglund, och även denna gång blev det totalseger.

Nästa tävling för Skillingaryds Motorklubbs rallyförare är Hammarslaget i Norrahammar kommande lördag.

Tack för bilder Lasses Rallyreportage, Joel Carlsson JC Rallypics och AO Photography.