Summerar polkatrofén och finalplats i bilcross

Motorsport I helgen har Skillingaryds MK representerats i rallyskogarna och i bilcross.

Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson.  [3/6]

Tomas Wernersson/Joel Picher.  [4/6]

Peter och Linda Christensen.  [5/6]

Mattias Engfeldt/Anton Johansson.  [6/6]

Lite mer än 80 ekipage gav sig i helgen ut från Gränna Motorklubbs nyrenoverade klubbstuga för att på tre specialsträckor köra de 13 kilometrarna snabbast möjligt. Arrangören hade på ett ansvarsfullt sätt tagit till sig de rekommendationer och direktiv som gäller för tillfället och tävlingen genomfördes publikfritt utan incidenter.

Skillingaryds MK hade sex ekipage på startlinjen. Mest framgångsrik var David Lindström som tillsammans med Jessica Svensson blev trea både i klassen och totalt.

Johannes Josefsson/Johan Pettersson körde in på en fin andraplats i klassen för A-B förare grupp F, bara några sekunder bakom segraren.

Övriga placeringar: Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson nia i A-special 4WD och Tomas Wernersson/Joel Picher också nia med bland C-förarna. I C- grupp kom Peter och Linda Christensen åtta medan Mattias Engfeldt/Anton Johansson kom tia i C-Volvo Original.

Anton Geijersson.  [1/2]

Pontus Mejving rullade bilen.  [2/2]

Bara några mil söderut från Gränna kördes finalen i den riksomfattande serien bilcross. Tre förare från Skillingaryds MK fanns på startlinjen. Pontus Mejving fick ge upp redan efter första heatet, då han rullade och förstörde bilen på ett oreparerbart sätt.

Oskar Mejving hamnade strax utanför finalerna medan Anton Geijersson hade en framgångsrik dag som slutade i moll, då växellådan gav upp i en av de tre semifinalerna. När nu serien är slut kom Anton på 34:e och Oskar på 35:e plats av de 210 som totalt startat i cupen.

Pressmeddelande: Mats Bergman, Skillingaryds MK.