Motorsport

Sydsvenska Rallycupen ändras

Motorsport Mats Bergman berättar att Sydsvenska Rallycupen 2020 ändras till 2020/2021.

Rally. Arkivbild

Efter en minst sagt annorlunda vinter fick många rallyarrangörer ändrade förutsättningar och antalet inställda tävlingar blev ovanligt högt. Efter det har coronapandemin ytterligare förändrat situationen på ett dramatiskt sätt. Ingen vet ännu hur det kan komma att påverka höstens tävlingskalender. Skulle allt rulla igång igen kommer alla tävlingsserier och cuper att vara mer eller mindre stympade jämfört med ursprungligt upplägg och inte alls ge det spännings-moment som en serie normalt ger.

Även SSRC har tvingats se första halva av serien inställd och i höst återstår två tävlingar som ska ge tre poängtillfällen. Men hur spännande och utmanande blir detta upplägg?

Cupledningen planerar därför nu att 2020 års cup utökas till en höst/vår serie. Höstens planerade tävlingar utökas 2020 med Skilling 500 den 7 november och våren 2021 ingår Simrishamnsmixen i Simrishamn, Midsommardansen i Ljungby och Dackefejden i SSRC 2020/2021.

Cupen avslutas sedan med en finaltävling i slutet av juli. Tänk att få köra finalen i strålande sommarväder och inte som alltid tidigare i oktoberrusk.

Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt , socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Sydsvenska Rallycupen 2020/2021.

Tävlingskalender

2020

  • 19 september Älmhults MK Silverratten
  • 3 oktober Vetlanda RRC Rally Småland
  • 7 november Skillingaryds MK Skilling 500

2021

  • April Simrishamn MK Simrishamnsmixen
  • Maj Ljungby MK Midsommardansen
  • Juni Wäxjö MS Dackefejden
  • Juli Finalen SSRC

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2020/2021
Mats Bergman, Skillingaryds MK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *