Motorsport

Två syskonpar vann i Sydrallyt

Motorsport Sydrallyt genomfördes med tre specialsträckor efter SM-fältet i Älmhult i går eftermiddag. Segrar och flera pallplatser blev det för Skillingaryds MK

Stefan Josefsson och Per-Ola Pettersson blev trea i sin klass i Sydrallyt

Sydrallyt avgjordes under lördagseftermiddagen och många SSMK-ekipage fanns på plats. Efter en stunds väntan på att SM-fältet skulle köra klart sina sträckor var det dags för Sydrallyts start i Älmhult. I klassen R1 (Volvo Original) A-förare fanns åtta förare på startlinjen. Tredje platsen knep Per-Ola Pettersson och Stefan Josefsson, som var mycket nöjda och ”lite förvånade” över att det gick så bra. I samma klass fast B-förare körde Kevin Andersson in på en åttonde plats.

– Specialsträcka ett flöt på utan problem med en okej tid. Sträcka två började bra, sen tappade vi bort oss lite i noterna, men hittade tillbaka efter en stund. Kom lite för fort in i en vänstersväng, gled ut och slog i bakhjulet vilket resulterade i krökt tvärstag och bromsproblem. Sista sträckan fick vi bara köra lugnt igenom med tanke på bromsarna, kommenterar Kevin Andersson.

Jane och Keith Wennberg vann

Syskonen Wennberg tog klasseger i grupp E för B-förare och vann med 2,3 sekunder.

– Är hur nöjd som helst med tanke på både motståndet som är stenhårt i år och även hur vägarna såg ut med tanke på att vi gick ut som bil nummer 230. Specialsträcka ett var kanonfin, de resterande två var egentligen inget vidare. Trots detta så tycks bilen har klarat sig bra ifrån allvarligare skador, men det återstår att se nu när man ska börja gå igenom bilen för nästa säsong. Vill även ge min kartläsare Jane en stor eloge som lyckades bita ihop och läsa igenom de sista 1,4 milen trots nacksmärta efter ett slag inne på sträcka två. Hon ville inte bryta utan att vi skulle ta oss i mål, säger Keith Wennberg.

I C-förarklassen i standardklassen grupp E blev det SSMK både på första, andra plats och tredje plats. Oscar Karlsson med storasyster Nellie Karlsson i högerstolen vann klassen med 14,9 sekunder före klubbkamraterna Johannes Josefsson och Johan Pettersson. Patrik Tallåker körde in på en tredje plats tillsammans med Emilia Sjöberg, 7 sekunder efter Johannes och Johan. Samtliga dessa C-förare var snabbare än B-förarna, i samma klass, den här helgen.

Oscar och Nellie Karlsson vann sin klass. Foto; Privatbild

Oskar och Nellie Karlsson åkte ned till Sydrallyt för att ta en pallplats och helst några viktiga poäng i sydsvenska rallycupen. Det gjorde de bra.

– Tanken var att öppna starkt och vara med från första sträckan. Det var svårt att hitta ett bra flyt, men bra notläsning och bra attack räckte till en ganska så klar sträckseger och vägen var jättefin. Resterande två sträckor var mest att bevaka och behålla vår förstaplats vi hade skaffat oss. Dessa sträckor var i betydligt sämre skick och vi råkade köra i en större håla på specialsträcka två, berättar syskonen Karlsson.

– Bilen fungerade fint hela dagen och även samarbetet i bilen. Körningen var stabil och stadig tävlingen igenom och syrran skötte sig exemplariskt i högerstolen. Äntligen fick vi stå överst på pallen efter så himla många gånger vi ramlat på målsnöret. Detta var grymt efterlängtat, säger Oscar Karlsson.

– Efter en avåkning på första specialsträckan med krökt bakvagn som följd är jag jättenöjd med en andraplats i klassen, säger Johannes Josefsson.

– Vi är nöjda med vår insats på dessa snabba, utmanande och roliga sträckor, säger Patrik Tallåker om sin tredjeplats

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *