Motorsport

Tre klassegrar i Ydre för SSMK

Motorsport Trots regnet som försvårade körningen så finns flera namn med från Skillingaryds MK på prispallen i Erntex-rallyt i Ydre.

Markus Kjellkvist och Inge Petersson

I trakterna av Ydre hade Tranåsklubben Team Skogsåkarna i lördags fått ihop en mycket omtyckt tävlingsbana till sitt Erntec-rallyt som var den tredje deltävlingen i 2023-års E-cup. Två sträckor kördes två gånger vardera och med ett ihållande regn blev tävlingen mycket utslagsgivande och utmanande för de tävlande.

Klasseger nummer ett togs av Keith och Jane Wennberg i Grupp E A-B förare. De hade ledningen från första sträckan och segermarginalen blv till slut hela 23 sekunder. De blev också elva totalt och nästa bästa standardbil. Bra gjort!!

Nästa seger gick till Marcus Kjellkvist och Inge Petersson. Detta var parets första klasseger i nya Grupp H bilen och den första sedan Midsommardansen 2019. Efter kamp med Peder Andersson Vimmerby blev marginalen till slut sex sekunder. Det ser lovande ut för framtiden!!

Sist men inte minst skall vi berätta om en hel prispall full med ekipage frän Skillingaryds MK. C-förare Grupp F/VOC dominerades denna dag av klubben. Trea kom Vincent Johansson och Karl Stark, de låg i början ännu bättre till men med sin ringa rutin tog de det alldeles för lugnt på den regnskadade SS3 och tappade där möjligheten till en ännu bättre placering. På andra plats ser vi far och son Johan och Dennis Oscarsson. Lugn och stabil körning ännu en tävling och det ger dem också en total fjärde plats i E-cupens standardklass, två placeringar efter Keith Wennberg.

Segrade denna dag gjorde Erik Axelsson och Thomas Kurtsson. Deras marginal blev till slut nästa tretton sekunder. Mycket imponerande, särskilt med tanke på att Erik inte kört sedan 2018.

Johan Gustafsson/Wilmer Lennartsson drabbades hårt av de regntunga vägarna. De gled av vägen i en hal kurva och fick bryta men med ganska obetydliga skador på bilen.

Nästa tävling för klubbens förare är idag, den 2 september, och Emiltrofén i Vimmerby då Christopher Zeijlon med Christoffer Svensson skall bättra på sin placering i Svenska Rallycupen.

Text: Mats Bergman