Motorsport

Två SSMK i Grussprint-SM

Motorsport Under söndagen arrangeras fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint i Vara. Från Skillingaryds MK finns David Lindström, som kör sin 320:e rallytävling och kartläsaren Carl Eriksson på plats för att lotsa hemmaföraren Melvin

David Lindström tävlar i SM under söndagen. Foto: Frida Lindström

I morgon är det dags för fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint. Vara MK är arrangör och startnummer 26 har David Lindström, Skillingaryds MK tillsammans med Andreas Johansson, Norrköpings MK. De tävlar om SM-poäng i 2WD-klassen. Vem är David, undrar vi?

– Född 1968 i Anderstorp och bor numera i Plombo. Elingenjör som har sadlat om till däckhandlare. Bilsportentusiast som hållit på med motorsport hela livet, mer eller mindre född på motorbanan i Anderstorp där min far var anställd 1969-1976. Jag började som banfunktionär 1986, började tävla i långlopp på bana 1992 och min första rallytävling var 1996, vintertävling i Norrahammars MK i en Opel Kadett Rallye. I Vara startar jag i rallytävling nummer 320 i karriären. Alltid varit engagerad: I styrelsen för Anderstorp RC 1994-1997 samt ett par år i Skillingaryds MK, i distriktets styrelse sedan 2008 och i Rallyutskottet sedan 2015. När jag inte själv kör tävling försöker jag betala tillbaka till sporten med ideella timmar. 

– Jag kör en Volvo 940 i 2WD som jag byggt själv. Pärlan premiärvisades på Elmia 2015 och har nu gått 117 tävlingar. Hon har knappt 300 hk, sekventiell växellåda och Öhlins fjädring. Om man ska vara ärlig är nog inte bilen begränsningen, snarare mellan ratten och ryggstödet. 

Vad har du för mål, och förväntningar, på söndag i Varas tävling?
– Vi var med och körde Varas tävling i Grus-SM för två år sedan och tyckte den var höjdpunkten det året i den serien. När jag fick klart för mig att upplägget var detsamma i år så tvekade jag inte utan ordnade fram en kartläsare då min ordinarie fortfarande är sjuk. Det blir Andreas Johansson som till vardags åker med sin bror Magnus och då är min naturliga motståndare, men nu ska vi åka ihop en tävling och ha fantastiskt roligt. Vår målsättning är förutom att ha minst en RIKTIG sladd åt varje håll, försöka vara topp tio i den stenhårda klassen. Topp fem vore fantastiskt bra, men övre halvan i det här getingboet är godkänt, summerar David från Skillingaryds MK. 

Startnummer 33 har Melvin Bengtsson, Kullings MS, tillsammans med Carl Eriksson, Skillingaryds MK. De tävlar om poäng i 2WD klassen och har med sig 18 poäng och ligger på en nionde plats i SM-tabellen. Melvin berättade tidigare i veckan om tävlingsbilen och om Carl;

– Nu tävlar jag med en Peugeot 208 R2. En sjukt rolig och lättkörd bil. Kände mig hemma i den direkt när vi köpte den 2021. Bilen saknar lite effekt jämfört med Rally4:orna och Grupp H, men då gäller det att köra smart och ta med farten ur kurvorna. I högerstolen sitter Carl Eriksson från Skillingaryd. Det känns skönt att ha en grym kartläsare som Carl. Det ger trygghet till mig när man kör. 

Grussprint-SM i Vara genomförs under söndagen med en sträcka som körs två gånger. För mer information om tävlingen och poängtabell se rallysm.se. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *