Motorsport

Utmärkelse: Skillingaryds MK blev ”Årets arrangör”

Motorsport Under eftermiddagen höll Småland Bilsportsförbund årsmöte. Styrelsen fanns fysiskt i Vrigstad medan föreningar och åhörare kopplade upp sig digitalt. Mats Bergman från Vaggeryd omvaldes till ordförande och ett mycket fint pris från förbundet delades ut till Skillingaryds Motorklubb

Roger Engström, till vänster och ordförande för förbundsstyrelsen, lämnade över den fina utmärkelsen till Mats Bergman. Foto; David Lindström

När årsmötet avhandlades tog Roger Engström, ordförande för förbundsstyrelsen i Svenska Bilsportsförbundet, orden och lämnade över ”Bertils kanna” till Mats Bergman, som förutom är distriktsordförande även var tävlingsledare för Skillingaryds MK:s deltävling i Rally-SM i höstas. 

Årets arrangör tilldelas Skillingaryds Motorklubb. 

Motiveringen: ”Skillingaryds Motorklubb debuterade som SM-arrangör under 2021 genom att arrangera finaltävlingen i Rally-SM. Det var föreningens första ”riktiga” tävling sedan augusti 2019 då coronapandemin satte stopp för det mesta under 2020 och större delen av 2021. 

Föreningen är normalt varje år arrangör av Vårfajten och Kräftfajten i folkrace, men det är troligen rallytävlingarna Skilling 50 och Skilling 500 som är föreningens mest igenkända arrangemang och 2021 blev Skilling 500 alltså SM-final. 

Den positiva atmosfären som genomsyrade såväl arrangemanget som utskicken både inför och under tävlingen gör att Svenska Bilsportsförbundets utmärkelsejury har beslutat att tilldela Skillingaryds Motorklubb utmärkelsen ”Bertils kanna” som årets arrangör 2021”. Undertecknat Stockholm den 27 januari 2022.  

Pia Thulin, Skillingaryds Motorklubbs ordförande, var en av deltagarna vid lördagens årsmöte i Smålands Bilsportsförbund begär ordet; 

– Jag är tacksam och stolt för att få utmärkelsen, stort tack till alla som gjort vår tävling möjlig, säger en rörd och glad Pia Thulin. 

Tävlingsledare Mats Bergman; 

– Flera av er som är med digitalt här i dag får vara med och ta åt er äran. Våra medlemmar och våra hjälpklubbar i Tranås, Norrahammar och Nässjö. 

Roger Engström, ordförande för Svenska Bilsportsförbundet avrundar: 

– Ni sätter Småland på kartan. 

Årsmötet var egentligen planerad att vara fysisk men efter restriktioner som kom i slutet på förra året gjorde av distriktsstyrelsen sadlade om till digital form, likt tidigare år. 

Mötet öppnades av ett föredrag från Sandra Nyström som jobbar i centrala ungdomsgruppen i Svenska Bilsportförbundet och därefter informerade Roger Engström, från Växjö, som idag är ordförande för förbundsstyrelsen. 

Årsmötet godkände verksamhetsberättelsen, förvaltningsberättelse och revisors berättelse. En proposition från Svensk Bilsport behandlades och skickades vidare för behandling vid rådsmötet. 

Smålands Bilsportsförbunds årsmöte beslutade att omvälja Mats Bergman från Vaggeryd till ordförande. 

Övriga i styrelsen är David Lindström också från Skillingaryds Motorklubb, Beatrice Ågren Karlsson, Anders Johansson, Ann-Marie Nottemark, Annelie Thylén Westberg och nyinvald in i som ledamot är Kian Andersson från Anderstorp RC. Revisorerna är Thomas Jansson och Peter Dahl där Stefan Stigemyr, från Skillingaryds Motorklubb, invaldes som ny revisorsuppleant. 

Totalt antal betalande medlemmar i föreningarna var vid årets slut 5 131 personer i 41 klubbar och totala antalet röster blev 68 under årsmötet.  

Christer Landén från Ljungby lämnade styrelsearbetet efter mycket lång och trogen tjänst , sedan mitten av 1990-talet, inom bilsporten i Småland. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *