Motorsport

Värnamoförare knep en andra plats

Motorsport Theodor Popp tog en andraplats i helgens tävling i enduro.

William Almén  [1/3]

Theodor Popp  [2/3]

Douglas Sjöblom  [3/3]

I lördags bar det av till Falköping och den femte deltävlingen i Vintercupen Östra Skaraborg. Falköping bjöd på en riktigt härligt solig vinterdag, och enligt Douglas Sjöblom var det en fin tävlingsbana som dock bjöd på en del hål samt var ganska hård på grund av minusgrader. Men å andra sidan är det ju enduro, då får man vara beredd på det mesta…

Först ut på dagen var i vanlig ordning klassen ungdom E0 och i klassen tävlade Douglas Sjöblom för SMK Värnamo. Douglas kom visserligen iväg stabilt och bra på första sträckan men det var på de sista tre sträckorna som han verkligen förbättrade sina tider och slutligen körde in på en 5:e placering.

I klassen Ungdom E1 tävlade William Almén och Theo Popp. William som nyligen varit i Spanien och tränat upplevde att omställningen till minusgrader och dubbdäck gjorde det svårt att hitta ett flyt och fart i körningen. Trots det slutade han på en fin 5:e placering i sin klass. Theo Popp tyckte att det var en riktigt kul bana som Falköping bjöd på, vilket också märktes i hans körning. Det resulterade i en mycket välförtjänt 2:a placering.
Även Carl Nydén trivdes på banan och tyckte att det var riktigt rolig körning denna soliga vinterdag. Carl tog 8:e placering i Junior-klassen.

Även söndagen bjöd på endurotävling, och då var det Smålandscupen som kördes i Vetlanda. Trots en rejäl krasch för Douglas Sjöblom så fullföljde han ändå tävlingen och slutade på en 5:e placering i sin klass. Även Theo Popp och William Almén tävlade och de slutade 8:e samt 9:e placering i sin klass.

Text och foto: Värnamo SMK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *