Motorsport

VM-förare kör Skilling 500

Motorsport SM-rallyt Skilling 500 får finbesök när VM-föraren Tom Kristensson gör ett gästspel på hemmaplan.

VM-föraren Tom Kristensson gör ett gästspel på hemmaplan i Göhlins Skilling 500. Foto: Pressbild

Tom Kristensson med kartläsare David Arhusiander kommer att göra ett mellanspel på hemmaplan med att köra SM-finalen i Rally, Skilling 500 i Skillingaryd, den 24–25 september. Man kommer att köra med en likadan bil som i WRC-2-klassen i VM, en Ford Fiesta Rally 2 från Italienska JME Rally Team, ett team som Tom samarbetat med tidigare i år inför säsongstarten i VM.

– Jag är väldigt glad över att tillsammans med mina partner fått ihop det så att vi kan göra den här starten, säger Tom.

– Att tävla hemma är speciellt, att få visa upp oss för alla våra supporters och publiken och att få testa högsta klassen i SM, ska verkligen bli kul, fortsätter Tom.

– Det är även en uppladdning för oss inför VM-tävlingen i Finland veckan därpå. Vi åker direkt efter tävlingen till Finland, där vi som tidigare i år kör för M-Sport.

– Vi kommer att avsluta säsongen i VM i och med Rally Finland. I planen fanns att vi även skulle kört deltävlingen i Spanien i mitten av oktober, men vi avstår den för att få mer tid till att arbeta med och förbereda säsongen 2022, säger Tom.

– Tävlingen i Japan har ställts in på grund av covid-19, och även om Rally Monza eventuellt kommer att ersätta som finaltävling, som förra året, är det inte aktuellt med start där, säger Tom.

– I Skilling 500 har jag inte kört sedan min tid i Volvo Original så vi ser fram emot att komma dit och tampas med det tuffa motståndet i klassen, avslutar Tom.

Källa: Pressmeddelande från Tom Kristensson Motorsport

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *