Okategoriserade

Chris Abbott lämnar nästa år för NHL

Okategoriserade General managern Chris Abbott lämnar HV 71 under våren 2025 för NHL-klubben Carolina Hurricanes och blir där en del av klubbens ledning. – Det är naturligtvis tråkigt för oss, men gläds samtidigt med Chris över att ha fått denna möjlighet, säger Anna-Lena Isaksson, ordförande i HV 71 i ett pressmeddelande.

General managern Chris Abbott lämnar HV 71 under våren 2025 för NHL-klubben Carolina Hurricanes. Bild: Simon Hastegård, Bildbyrån

Chris Abbott anlände till HV 71 i våras som ny General Manager med ansvar för hela elitverksamheten och skrev då ett treårsavtal med klubben. Nu lämnar han HV 71 senare under våren då Abbott skrivit kontrakt med NHL-klubben Carolina Hurricanes och kommer där bli en del av klubbens ledning.

–Jag känner otroligt mycket för HV 71 och därför har det varit ett svårt beslut för mig. Samtidigt är det en stor chans att få en ledande roll i en NHL-klubb och den chansen ville jag inte missa. Jag kommer lägga all min energi de här sista månaderna på att HV 71 ska vara på en bättre plats än när jag kom hit, säger Chris Abbott.

För klubbens del påbörjas nu en rekryteringsprocess för att ha en ny general manager på plats när Chris lämnar.

–Även om det är tråkigt för HV 71 att Chris lämnar, så förstår vi vilken möjlighet det är att få en stor roll i en NHL-klubb och vi gläds med honom över det. Samtidigt är jag trygg med att Chris är kvar i klubben till våren och jag vet att han kommer göra sitt yttersta varje dag för HV71 fram till dess han lämnar.

–Nu börjar vi ett noggrant arbete på att hitta en ersättare och förhoppningen är att ha klart med en ersättare innan Chris slutar, säger Anna-Lena Isaksson, ordförande i HV 71.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *