Okategoriserade

Efter SSRC:s sista tävling – hur gick det?

Okategoriserade I lördags var det så dags för sista tävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2023. Hässleholms MK bjöd i Vinslöv in till Temahallen Rallysprint. Fem sträckor på sammanlagt knappt två mil visade sig bli så utslagsgivande som man kunde önska. När tre av fyra tävlingar räknas blir omsvängningarna inte så stora i sista tävlingen men en bättre placering och det faktum att det i denna tävling delades ut tolv startpoäng gjorde ändå att ordningen i vissa fall förändrades.

Genrebild.

Den totala prispottslistan har den fördelen att förare får ta med sig poäng oavsett bil- och förarklass under året. Detta gjorde att Wille och Magnus Gad, Älmhult, med poäng både från Grupp F och 2WD, på slutklämmen gick om klubbkamraterna Emil Degerman/Aron Gunnarsson. Detta tack vare en seger för Will och en andra plats för Emil i sista tävlingen.

I 4WD totalt och i denna sista tävling var Fredrik Nilsson och Julia Thulin helt ohotade. Mick Fraas/Ronni Bengtsson, Fredriksborg, följde upp sina tidigare fina placeringar med en andra plats och det innebar en slutlig tredje plats i cupen efter Ingvar och Adam Andersson, Hässleholm.

I de två Grupp E klasserna stod sig serieställningen in i mål. Jesper Larsson Odenmalm/Gustav Lindfors, Kristianstad, vann visserligen A/B klassen men Patrik Lund/Tobias Pettersson, Målillas vinner totalen 40 poäng före Lars och Jonas Svensson, Hässleholm.

I C klassen bröt Emil Degerman/Aron Gunnarsson, Älmhult, segersviten när Oliver Larsson/Ola Stenberg, Arlöv segrade med knappt en halvminut. Men Emils totala klasseger vara aldrig hotad.

Trippel Hörby blev det i A VOC/Grupp F. Jim Nilsson/Rickard Frick blir för dagen tvåa bakom B-föraren Linus Johansson/Hugo Nilsson, Älmhult men han vinner A-klassen totalt före Rolf Arne och Felix Nilsson med Ingemar Månsson/ Håkan Pettersson som trea.

I B klassen VOC/Grupp F totalt är det istället trippel Älmhult i topp med Markus Svensson/Havanna Forsell som segrare före Rasmus Bengtsson/ Torbjörn Ivarsson och Linus Johansson/Hugo Nilsson.

C-klassen slutligen blir det i slutlistan väldigt jämnt. Hjalmar och Stefan Petersson, Grimslöv blir tvåa för dagen men vinner totalt en poäng före dagens segrare Hannes och Christer Håkansson, Asarum. Trea Linus Larsson/Olivia Kristensson, Arlöv ytterligare tre poäng bakom.

De två Appendix klasserna vinns av Lars Nilsson/Per Malmström, Hässleholm samt Thomas Kristiansson/Per-Anders Eklund, Wäxjö. I Ungdomsklassen segrar Emil Karlsson/Emil Berglund, Södra Sunnerbo.

2WD för C-förare vanns än en gång av Wille och Magnus Gad, Älmhult. Tredje bilbytet för säsongen vållad inga bekymmer och segermarginalen blev 20 sekunder och innebar en total åttonde plats. Cupseger blev det också före de likaplacerade Gösta Wremert/Camilla Möllerberg, Svedala och Marcus och Alexander Svensson, Ryd.

I B-klassen 2WD fullföljde Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, Hässleholm, sin fina säsong med klasseger i tävlingen och i cupen. Henrik och Anders Sjöberg, Ljungby, blir tvåa i tävlingen och i cupen. Samma princip för Rickard Mattisson/Niklas Ohlsson, Karlskrona, trea i tävlingen och trea i cupen.

Slutligen A 2WD. Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn behövde bara ta sig i mål för att vinna cupen och det lyckades de med på, en för dem, blygsam femte plats. Ettan och tvåan för dagen, Johan Green/Kevin Athley, Hässleholm och Hans Johansson/Ola Sandberg, Olofström, hade inget med cupställningen att göra så för Robert Karlsson/Filip Henningsson, Ljungby gällde det bara att inte vara mer än en placering bakom Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala. De lyckades med det och blev tvåa före Per och Tobias.

På den efterföljande festen på Vannaröds slott delades pokaler och prischeckar ut till topp tre i alla klasser samt också prispengar till de trettio främsta i prispottslistan. Drygt 150 000 kronor i prischeckar och kontanter bytte ägare denna kväll.

Två andra priser delades också ut. Årets kartläsare blev Mikael Johansson, Älmhult. Han får det inte för att han är ung och lovande utan för ett mångårigt fokus på Sydsvenska Rallycupen som kröns med en klasseger 2023 tillsammans med Thomas Grönberg. Årets hederspris gick till CG Wilke, Hässleholm som inte minst 2023 med sina arrangemang gjort det möjligt att få tävlingar både till SM-serierna och Sydsvenska Rallycupen.

Nu lägrar sig lugnet i garagen några veckor innan det är dags att starta försäsongsträningen med bilvård, ta hand om annat som eftersatts under rallysäsongen och kanske också lite personlig träning för bättre ork, vad vet jag?

I skrivande stund är beskedet att Temahallen Grussprint var den sista tävlingen i Sydsvenska Rallycupen. Sedan starten för 15 år sedan har mer än fyra miljoner delats ut efter förtjänst till tävlande runt om i Sverige. Många är de förare som fostrats till elitförare i cupen. Planeringen inför 2024 och framåt pågår i de två distrikten Södra och Småland och inom kort kommer besked om förutsättningarna för nästa säsong.

Källa: Pressmeddelande från Sydsvenska Rallycupen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *