Orientering

Brons i VM till Axel Elmblad

Orientering Axel Elmblad från Bredaryd SOK tog i dag brons i juniorernas VM i orientering.

Det handlade om sprint vid mästerskapen i Turkiet. Det var 135 startande från ett 30-tal länder i denna klass.

Medalj var Axel Elmblads målsättning i junior-VM och den grejade han redan i första tävlingen. Han gjorde det genom ett stabilt sprintlopp där han vid de fyra första kontrollerna låg på placeringarna 6–14–8–11.

Sedan var han fyra vid fyra kontroller, uppe på andra plats vid två kontroller, tillbaka på fjärde plats vid tre kontroller varpå han smet upp på bronsplatsen vid näst sista och höll undan för en norrman med en ynka sekund då mållinjen passerades.

Elmblad vann fyra delsträckor. Han var 13 sekunder efter en vinnande italienare och sex sekunder bakom silvermedaljören som kom från Finland.

Resultat:

Men 20, 3 540 m (133): 1) Francesco Mariani, Italien, 15.39, 2) Tuoko Seppa, Finland, 15.46, 3) Axel Elmblad, Sverige, 15.52, 38) Philip Carlsson, do, 17.20, 58) Leo Johansson, do, 17.55.

Women 20, 2 950 m (115): 1) Malin Agervig Kristiansson, Danmark, 14.57, 2) Hanna Lundberg, Sverige, 15.02, 3) Cecile Calandry, Frankrike, 15.05, 7) Alva Sonesson, Sverige, 15.34, 10) Tilda Östberg, do, 15.43, 28) Emma Ling, do, 16.30.

Axel Elmblad var glad över sitt brons. Foto: Kalle Dalin