Orientering

BSOK 17:e i U-kavlen

Orientering Bredaryds SOK svarade för en alldeles charmant insats då Tiomilakavlen inleddes med Ungdomskavlen. BSOK blev 17:e lag bland 330 lag.

Tuva Nylund sprang första sträckan med gemensam start som innebar trängsel och stress. Tuva växlade på 178:e plats, 9.23 efter ledande lag.

På andra sträckan hade BSOK sitt ess Axel Elmblad. Sin vana trogen sprang Axel bra. Han passerade 150 lag och växlade därmed på 23:e plats. Han hade också plockat in halva tidsavståndet och Bredaryd var då 5.41 efter ledarna.

På sträckorna två och tre fick klubbarna ha mer än en löpare, men växling skedde då den förste i laget sprungit klart. Sanna Sigvardson skötte uppgiften galant på tredje sträckan, växlade som 40:e, drygt tio minuter från täten.

En riktigt stark avslutning svarade Anton Gunnarsson för. Han höll i stort samma fart som täten och nådde målet på en finfin 17:e plats.

Starkt gjort, BSOK!

U-klassen vanns av finska Espoon Suunto som var tolv sekunder före Nydalen från Norge. Bästa svenska lag blev IK Hakarpspojkarna som slutade fyra, 4.09 efter vinnarna. BSOK var bland de svenska lagen åtta.