Orientering

BSOK ordnar två tävlingar i helgen

Orientering Orienteringssporten har kommit i gång igen och Bredaryds SOK är bland de första klubbarna att arrangera tävling. BSOK står nämligen som värd för två race i helgen, i morgon i Slättö och på söndag i Bredaryd.

Slättö sand-medeln har BSOK ordnat tidigare och det har slagit väl ut och blivit populärt. Det är ett unikt område på ett naturreservat. Håkan Svensson har ritat kartan och det garanterar bästa förutsättningar då Håkan klassas bland landets främsta kartritare.

Men, bara 500 deltagare får vara med i Slättö där Thomas Albinsson ansvarar för banläggningen.

– Det är ju ett naturreservat och med dispens från Länsstyrelsen får vi alltså ha 500 deltagare. Länsstyrelsen ser detta som en del i ett naturvårdsprojekt med syfte att hålla sandfältsytorna öppna, konstaterar tävlingsledare Carina Svensson.

Intresset för lördagens tävling var stort och de 500 platserna gick åt under några timmar.

– Vi har många deltagare som står på väntelistan, berättar Carina.

Deltagare kommer från när och fjärran. Totalt är 62 olika klubbar representerade. Mest långväga gäster kommer från Stockholm (Skarpnäck och Lidingö), Södertälje, Norrköping, Vänersborg och Stångenäs i Bohuslän. Flest deltagare har Växjö med 55 följt av Jönköpings OK med 47 och IK Hakarpspojkarna 45.

Lokala klubbar tar förstås tillfället i akt att äntligen få tävla igen. Anderstorps OK, OK Gisle och OK Stigen har tolv anmälda, OK Vivill tio, BSOK har sju (enbart ungdomar), Skillingaryds FK fyra och OK Reftele två.

328 springer sprint

Söndagens tävling kallas Bredaryds-sprinten och då är tävlingscentrumet kort och gott Bredaryds samhälle. Alltså en typisk sprint på gator med luriga kontroller där det gäller att tänka snabbt och rätt.

Detta lopp har 328 anmälda och de representerar 64 olika klubbar. Störst är Anderstorps OK, SOK Viljan och Växjö OK, alla med 21. Lokalt är det samma föreningar som på lördagen men här tillkommer Vaggeryds SOK med tre löpare.

Far och son Trofast är spindlar i nätet i sprinten. Magnus är tävlingsledare medan sonen Filip är banläggare.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *