Orientering

Axel på rätt väg igen efter corona

Orientering Axel Elmblad från Gynnås och Bredaryds SOK har gjort tävlingspremiär i helgen och tog två segrar. Detta trots att försäsongen inte varit som planerat. – Fick corona och tränade inget på fyra veckor, berättar BSOK-stjärnan.

Nu är han i gång och att stå som segrare i säsongens två första tävlingar är ju ett gott tecken.

– Men, jag har inte återhämtat än. Har inte det rätta trycket i löpningen.

• Ändå vinner du:

– Jag har en hög lägsta-nivå och går rent även om det blir någon liten småmiss, förklarar Axel, som är inne på fjärde och sista året på Eksjös OL-gymnasium.

Corona drabbades Axel av i februari och efter fyra veckors träningsuppehåll började han jogga igen. Han hängde med skolkompisarna till läger i Portugal.

– Där började det vända.

Och, nu är tävlingspremiären avklarad med bästa tänkbara resultat. I går i Marbäck vann han med 4.42 medan marginalen i dag i Marks kommun var 28 sekunder.

– Gjorde ett stabilt lopp i dag då konkurrensen var tuffare än i går.

Det var få lokala deltagare som gästade arrangerande OK Räven. Men, på plats var Vaggeryds SOK:s Lisbeth Karlsson. Hon har börjat året förnämligt och tog hem segern med en dryg minuts marginal till tvåan.

 

Resultat, 

FOTSKÄL, OK Räven, medeldistans: 

H21: 1) Axel Elmblad, Bredaryds SOK, 26.10, 2) Martin Ahlberger, Göteborg-Majorna, 26.38, 3) Erik Classon, IKHP Huskvarna, 26.48.

D75: 1) Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SÓK, 28.04, 2) Kerstin Johansson, Markbygden, 29.05.

Svår 3 km: 1) Johan Strand, Göteborg-Majorna, 26.04, 52) Micael Elmblad, BSOK, 65.17.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *