Orientering

Lundberg och Johansson snabbast

Orientering Hanna Lundberg knappar in ytterligare på Sara Hagström genom att vinna dagens medeldistans på O-Ringen. Nu skiljer fyra minuter och elva sekunder de två inför den avslutande jaktstarten. I herrklassen slog landslagslöparen Anton Johansson till med ett kanonlopp och vann fjärde etappen.

Prispallen D-21 elit etapp 4 O-Ringen. Foto: Hugo Mattsson

I dag avgjordes den fjärde etappen av O-Ringens fem deltävlingar. Dagens arena var belägen i Ånn tre iml väster om Åre och det var elitens första medeldistans. Detta var sista chansen att placera sig inför fredagens jaktstart. En som tog vara på det tillfället var karlskronasonen Anton Johansson, OK Orion som slog till med sin första O-Ringen etappseger någonsin, fyra sekunder före den ukrainske löparen Ruslan Glebov, OK Ravinen som ligger tvåa i totalen. Så här kommenterar Anton loppet direkt efter målgång.

– Det är veckans bästa lopp. Huvudet är äntligen med idag. Lite hetsigt på slutet men det var ett stabilt lopp, säger Anton och fortsätter.
– Det har varit tufft att ladda om efter VM, så det har gått lite knackligt. Jag har tränat medeldistans nu i ett halvår, så det är klart att jag gillar att springa medel.

I totalen är Anton på 13:e plats, 18 minuter efter ledande Olli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat som sprungit väldigt stabilt och blev trea på dagens etapp.

På damsidan vann Hanna Lundberg, OK Renen idag igen med 34 sekunder före tvåan Sara Hagström, IFK Göteborg. Nu står de båda med två segrar var inför den avslutande etappen. Tidsmässigt skiljer det lite över fyra minuter som Sara går ut före Hanna i jaktstarten.

I morgon kommer det att avgöras vilka som vinner klasserna och korsar mållinjen först.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *