Orientering

Lyckad världscupinsats av Axel Elmblad

Orientering Axel Elmblad från Bredaryds SOK tog chansen i dagens världscupsprint i Olten i Österrike.

Som en 127 startande tog Bredarydslöparen plats på startlinjen i den individuella sprinten som avgjordes i dag. Som förste svensk fick han möjlighet att avverka den 3,9 kilometer långa banan innehållande 25 kontroller, och han gjorde det bra. När tävlingen var avslutad stod det klart att han placerade sig på 33:e plats, 53 sekunder från täten.

Svenskarna summerade en stark sprinttävling, med inte mindre än fem placeringar bland topp tio. Emil Svensk hade en stark inledning och ledde från radiokontrollen vid 1,1 kilometer. Han höll ledningen hela vägen och vann med en sekunds marginal före finländaren Tuomas Heikkila.

– Jag försökte kolla på kartan och trycka på hela vägen. Jag är väldigt nöjd med mitt lopp, sa Svensk och fortsatte:

– Det är jättekul, jag har sprungit bra i dag men det var mer än jag trodde. Jag gillar mer individuell sprint, det här passar mig bättre än knockout.

Martin Reborn slutade på tredje plats trots ett blodigt knä efter en incident med en 90-graderskurva fylld med rullgrus. Reborn, som länge var med i täten, kommenterade efter loppet:

– Jag är jättenöjd, det var tight i dag. Det var mycket löpning på slutet, när banan inte är så svår vet man att det kommer bli tight.