Orientering

SFK och VSOK gästas av 60 klubbar

Orientering På söndag arrangerar Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK nationell orientering i Stoarp utanför Hok. 590 löpare är anmälda och de representerar 60 olika klubbar.

Tävlingen springs på karta från SM-tävlingarna 2018, som reviderats i år. Banläggare är rutinerade Stefan Stork medan Lisbeth Karlsson är tävlingsledare.

Alla distrikt i Götaland är representerade och det kommer också deltagare från Stockholmsområdet, som IFK Lidingö, Sundbybergs IK och Södertälje-Nykvarn. Från västkusten märks Göteborgsklubbarna IFK och GMOK. Sydligaste deltagare kommer från Höör och representerar Skåneslättens OL och långväga gäster är också Orion från Jämjö i sydost och Vänersborg i nordväst.

Största klubb är Jönköpings OK som nästan bidrar med en femtedel av de anmälda. Antalet JOK:are är nämligen hela 94. Näst störst är IKHP Huskvarna med 58 och sedan följer Bredaryds SOK med 38 och Växjö OK med 35. OK Stigen i Värnamo har sex anmälda och arrangerade VSOK har åtta i ungdoms- eller öppna klasser.

Huvudklasser är D21 och H21. Starka namn i damklassen är Elisabeth Hansson, Lidingö, Lena Eliasson-Lööf, Västervik och Amanda Hansson, GMOK som tidigare sprang för Bredaryd.

BSOK bidrar med två starka namn i H21 och det är Emil Auselius och Filip Trofast. Ett vasst namn är också David Andersson, Lidingö.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *