Orientering

Stor IKHP-dominans i BSOK:s DM-stafett

Orientering Bredaryds SOK fullbordade helgens DM-arrangemang med stafetter i ett soligt och varmt Lanna. BSOK svarade för värdiga mästerskap och IK Hakarpspojkarna var enormt framgångsrika.

Efter lördagens individuella medeldistans-DM var det åtskilliga trötta ben som i dag sprang stafett. Många suckade över att det var tungt att springa. Så är det när blåbärsris och undervegetation är hög blandat med höjdpartier och lite blöta mossmarker.

Runt 500 löpare sprang stafett där resultatlistorna var ganska enformiga. IK Hakarpspojkarna vann nämligen åtta guld, tog tre silver och tre brons. Växjö OK följde därefter med facit 5–6–2. Bakom dessa giganter fanns Eksjö med sju medaljer, Jönköping med fem och Viljan från Oskarshamn med tre. Bland grannklubbarna blev det ett guld för OK Vivill och ett silver för OK Reftele, som också vann en av de två Propagandaklasserna före just två lag från Vivill.

OK Stigen var enda lokala klubb från Värnamo.Nu:s revir med två lag. D45-laget kom femma och laget i Propaganda 2 blev fyra.

BSOK fick en hel del lovord för framför allt en bra karta, signerad Håkan Svensson, och en synnerlgen koncentrerad tävlingsarena med närhet till allt inklusive startplats och parkering.

Resultat, 

LANNA, DM, stafett:

D45 (8): 1) Hakarpspojkarna, 1.52.06, 5) OK Stigen (Malin Classon, Charlott Lilja, Camilla Holmqvist), +38.16.

Propaganda  2 (27): 1) Norrvirdarna 1, 1.28.11, 4) OK Stigen (Christer Lilja, Oskar Nilsson/Gustav Classon/Stefan Claesson, Magnus Classon), +5.06.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *