Orientering

Trofast vann Baltic cup

Orientering Svenske juniormästaren Emil Auselius fick nöja sig med femte plats i årets upplaga av Baltic cup. I stället vann en klubbkompis i Bredaryds SOK.

Filip Trofast i Baltic Cup. Privatbild

Baltic cup är en årlig tävling med löpare från bland annat Estland, Lettland, Litauen, Polen, Småland och Sydsverige.

Den här gången var det FK Göingarna i nordöstra Skåne som arrangerade.

BSOK har ju duktiga juniorer och ungdomar och det underströks ännu en gång. Segrade i H18-klassen gjorde nämligen Filip Trofast efter ett starkt lopp. Han hade ledningen redan vid varvningen och drog i från ytterligare. Segermarginalen blev 1.26 före Ingvars Caune, Lettland och tredje man, Romas Bazelis, Litauen, var hela 335 efter.

Emil Auselius var också med, men bommade under banans första halva. Då var han nästan fyra minuter efter Filip på tionde plats. Emil avslutade bättre och avancerade till slutlig femte plats, 5.43 efter klubbkompisen.