Rullskidor

”Världens bästa speaker” till Värnamorullen

Rullskidor Han kallas för ”världens bästa speaker”. Med åtta OS, nästan 50 VM och kring 1 000 världscuptävlingar på sitt CV är det kanske inte så konstigt. 61-årige norrmannen Kjell-Erik Kristiansen är också en attraktion i lördagens Värnamorullen.

Han kallas för ”världens bästa speaker”. Med åtta OS, nästan 50 VM och kring 1 000 världscuptävlingar på sitt CV är det kanske inte så konstigt. 61-årige norrmannen Kjell-Erik Kristiansen är också en attraktion i lördagens Värnamorullen. Foto: Pressbild

– Det blir spännande, jag ser verkligen fram emot att komma till Värnamo, säger Kjell-Erik, som har varit speaker i 21 olika länder och som VM-debuterade på skid-VM i Falun 1993.

– Det har varit en tuff tid under pandemin med lite arbete och mycket frustration. Men nu är vi äntligen igång igen och nu är jag nästan fullbokad helt till jul.

Kjell-Erik Kristiansen har skidvärldens absolut mest kända röst. I Sverige är det många som känner honom från skid-VM i Falun, skidskytte-VM i Östersund och i södra Sverige från världscuptävlingarna i Ulricehamn.

– Jag bodde 15 år i Sverige och 7 år i Finland, men är tillbaka i mitt moderland Norge sedan några år tillbaka. I Sverige jobbade jag som sportjournalist på Dala-Demokraten i Falun och som kommentator och redaktör på Eurosport i Stockholm.

Den tidigare skidåkaren och orienteraren är en av Sveriges mest rutinerade skidjournalister, driver i dag sajten sweski.com och är utbildad tränare. Han har hjälpt till i både det svenska och det norska landslaget.

– Men det är många år sedan nu. I Sverige var det på Gunde Svan och Torgny Mogrens tid och i Norge hjälpte jag till när Inge Bråten var huvudtränare. Då var Bjørn Dæhlie och Vegard Ulvang på topp, säger han.

Han har också själv dottern Moa, som var bästa svenska på Tour de Ski 2018 med en top-109-placering i världscupen och som åkt U23-VM för Sverige två gånger.

– Det är kul att Värnamo satsar så hårt på sin tävling och att man verkligen uppgraderar till Visma Ski Classics Challenger. Startfälten ser mycket bra ut, jag hoppas publiken kommer ut när de bästa åkarna nu kommer hit.

Kjell-Erik har plötsligt kastats tillbaka i sitt vanliga speakerliv med tuffa uppdrag i princip varje vecka. Bara i augusti har det blivit Ladies Tour of Norway på cykel i världscupen, Toppidrettsveka med norska eliten på skidor, Birkebeinerrittet på mountainbike och nu Värnamorullen.

– Ja, bokstavligt talat så rullar det på. I september väntar bland annat Nordsjørittet på mountainbike i Sandnes utanför Stavanger, Klarälvsloppet i Karlstad, VM-kval i parahockey i Östersund och den norska cupfinalen i orientering i Oslo, säger Kjell-Erik före han kastar sig i bilen och åker mot Värnamo.

Källa: Pressmeddelande från Värnamorullen

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *