Rullskidor

Värnamorullen lockar eliten

Rullskidor I augusti är det dags för Värnamorullen igen.

Trojkan som håller i trådarna på Värnamorullen! Bo Johansson banchef, Bosse Ybe marknadschef, Andreas Berg support, Patric Pettersson tävlingsledare

Värnamorullen lockar elit och bredd även detta år!.

Föregående år var det första fört Värnamorullen, en rullskidtävling av högsta klass för bredd och elit.
– Naturligtvis ser vi detta i ett led i att bli en stortävling i framtiden och vi har gett det 5 år tills vi skall utvärdera, säger Bosse Ybe, Marknadschef för Värnamorullen
I år genomförs tävlingen tisdagkvällen den 13/augusti. Tävlingscentrum blir på samma plats som föregående år.

– Vi kan verkligen erbjuda en naturskön runda som är 10 km exakt,  som i tävlingsklassen körs i 3 varv,  ungdomar och äldre kör kortare sträckor. Förra året blev denna tävling utsedd till en av de bästa i landet, det tycker vi är riktigt skoj, säger tävlingsledare Patrik Pettersson.

Det är så mycket mera än att bara åka skidor, det är mycket som skall klaffa och trevligt måste man ha också, och det hade vi det märktes tydligen även av de aktiva. även detta år vänder vi oss till Världselit på rullskidor, som sedan på lördagen efter har styrkemätning i Trollhättan på Alliansloppet, som är världens största elit/bredd tävling.

– Därför passar vi på och få hit en del välmeriterade åkare också, som redan hela veckan innan ligger och tränar i Västsverige. Förra årets segrare i herr elit blev Marcus Johansson/Sverige som fick en tuff fight med OK Stigens långlöpare på skidor Simon Magnusson. Han kommer även detta år kommer att synas i startfältet. Simon lär ju säkert ha ett gäng support vid sidan av varvet som sträcker sig genom vackra Alandsryd.

Arrangemanget är ett samarrangemang mellan OK Stigen och Apladalens Löparklubb, som verkligen för oss som föreningar samman, riktigt skojigt, säger Andreas Berg, Apladalens Löparklubb.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *