Simning

VSS-simmare gör avtryck

Simning I helgen var inte mindre än 40 simmare från Värnamo Simsällskap ute och tävlade på tre olika ställen i Sverige

Lovisa Svensson, VSS

På samtliga ställen gjorde Värnamo Simsällskap starka avtryck! Både med fina placeringar men framför allt riktigt snabba simningar.

I Lund var 14 av VSS äldre simmarna på tävlingen Sim á Lund. Skåne är ett bra sim distrikt i Sverige tack vare det vet man alltid att man får bra konkurrens när man åker dit på tävling. VSS:arna tog verkligen för sig och samtliga slog personliga rekord och tog framskjutna placeringar! De som utmärkte sig extra var Felicia Nyberg och Lovisa Svensson som slog personliga rekord på alla sina starter! Lovisa tog dessutom ett guld ett silver och tre bronsmedaljer!

Övriga som fick besöka prispallen i den tuffa konkurrensen var Anton Bäckman, Robin Pettersson, Elvira Davidsson, Ellen Nilsson, Clara Rönnäng och Noah Svensson.

På Julklappsplasket i Ljungby deltog Värnamo Simsällskap med 25 st simmare. Det är en årlig simtävling för knattar där även tomten hälsar på. Det var mycket lyckat för Värnamos del. Allt i från de som tävlar utanför Värnamo för första gången till de lite mer rutinerade som också var flitiga på prispallen. Värt att notera att Elsa Dahlberg i den yngsta åldersklassen simmade så bra att hon fick åldersklassens prestationspris.

– Fantastiskt kul att allt fler vill vara med i VSS och att allt fler vill vara med och tävla. Ett gott betyg till alla tränare och simlärare som bygger upp en god teknik och god stämning hos barnen, säger Niclas Stensson ungdomstränare.

På ungdoms SM i Eskilstuna hade Värnamo Simsällskap en deltagare på plats Erik Stensson. Trots att han tävlade mot de som är ett år äldre tog flera fina placeringar, som bäst en fjärde plats på 200 medley dessutom två femteplatser på 100 bröstsim och 100 fjärilsim. På 200 medley och 100 fjäril var han dessutom bäst i sin ålder alltså bara slagen av äldre simmare.

– Extra roligt att han slog personligt rekord och klubbrekord på både 200 medley och 50 fjäril att kunna simma som snabbast när det gäller som mest är en väldigt bra egenskap att ham säger Christoffer Arvidsson chefstränare Värnamo SS.

Eriks egen reaktion direkt efter sista loppet 100 fjäril var: Bara att åka hem och träna och se till att jag inte får stryk nästa gång!

– Det är en imponerande bredd Värnamo Simsällskap har byggt upp med inte mindre än 40 simmare samtidigt som är iväg och tävlade i helgen, och att dessutom har toppen med Erik som tar framskjutna placeringar på ungdoms SM och inte mindre än 48 medaljer på de andra tävlingarna.

– Nu har vi ett välförtjänt något lugnare jullov men ändå med en del träning, sen tar vi nya tag för att fortsätta göra avtryck i Simmarsverige, avslutar chefstränare Christoffer Arvidsson.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *