Skytte

Tog SM-brons i skytte

Skytte Det bli en medalj för lokalt tävlande vid nationella SM i luftgevärsskytte tio meter.

Sittskyttar från Skillingaryds Skyttegille. Från vänster Annika Arvidsson, Helena Kristensen, Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson  [1/3]

Jakob Johansson  [2/3]

Siktet inställt...  [3/3]

Det var meningen att skulle avgöras nu första helgen i november som vanligt. Nu i coronatider var det inte möjligt att ha en tävling med flera hundra deltagare.

Men inom skyttesporten finns det några kluriga människor som tänkte att det här måste vi lösa ändå.

Lösningen blev att föreningen Söraby Skytteförening bjöd in till Alternativt Nationellt SM på hemmabana. Så på lördagen fanns det föreningar över hela Sverige som sköt sina matcher och sedan skickades resultat till Söraby Skytteförening som administrerade allting.

– Nästan 500 starter gjordes samt finaler. Det hela fungerade suveränt. Dock var det tråkigt att inte få träffas alla på en gång för en tävling är också mycket social gemenskap men detta var ett fantastiskt alternativ till att det inte blev någon tävling alls, säger Annika Arvidsson i Skillingaryds Skyttegille.

Detblev inte så många medaljer för vare sig Skillingaryds Skyttegille eller Värnamo Skytteförening men en bronsmedalj blev det ändå för Linnéa Svensson Skillingaryds Skyttegille i distriktslag stående.

Skillingaryds Skyttegille hade nio starter i detta SM.

I klasserna i ståskytte deltog Erik Allansson, Johanna Arvidsson, Linnéa Svensson och Annika Arvidsson.

Erik Allansson deltog i klassen Junior och kom på plats 102

Johanna Arvidsson kom på plats 35 i Senior

Linnéa Svensson kom på plats 26 i Senior

Annika Arvidsson kom på plats 9 i Veteran, gick till final och kom på plats 6 totalt.

I klasserna sittskytte deltog Jakob Johansson, Helena Kristensen, Johanna Arvidsson, Linnéa Svensson och Annika Arvidsson.

Jakob Johansson deltog i klassen junior och kom på plats 70 i grundomgången.

Helena Kristensen deltog i klassen senior och kom på plats 12, gick till final och kom på plats 16 totalt.

Johanna Arvidsson kom på plats 19 i senior, gick till final och kom på plats 17 totalt.

Linnéa Svensson kom på plats 20 i senior, gick till final och kom på plats 22 totalt.

Annika Arvidsson kom på plats 12 i seteran, gick till final och kom på plats 11 totalt.

• Värnamo

Så här gick det för Värnamo Skytteförening

Sittande klasserna:

Oskar Andersson deltog i klassen junior, kom på plats 39

Sören Henrysson deltog i klassen veteran, kom på plats 9, gick till final och kom på plats 12 totalt.

Per Carlsson deltog i klassen veteran, kom på plats 11, gick till final och kom på plats 13 totalt.

Ann-Christin Danielsson deltog i klassen veteran, kom på plats 30.

Leif Danielsson deltog i klassen veteran, kom på plats 33.

Gunnar Jakobsson deltog i klassen veteran, kom på plats 49.

• Ståklasserna

Lars Bergdal deltog i klassen veteran, kom på plats 14, gick till final och kom på plats 17 totalt.

Felix Eriksson deltog i klassen veteran, kom på plats 34.