Skytte

Träffsäkre Erik skrev historia

Skytte Skillingarydsskytten Erik Allansson skrev in sig i rekordböckerna under regionsfinalen i Skyttiaden.

Bild: Press

Prisutdelning i sittfinalen i klass L15 sitt. Skillingarydsskytten Erik Allansson syns till vänster.   [1/2]

Prisutdelning i klass L 15 stå. Skillingarydsskytten Erik Allansson syns som andre person från höger.  [2/2]

I helgen har det på fyra platser i Sverige varit en regionsfinal i Skyttiaden. De fem bästa i varje klass på respektive ort blir direktkvalificerade till riksfinalen i mars.

Skillingaryds Skyttegille hade en skytt på plats i Morup i Halland där region Syd hade sin final. Det var Erik Allansson som hade kvalificerat sig från distriktsfinalen i januari till både klass klass L15 sitt och klass L15 stå. Han lyckades ta sig vidare i båda klasserna, kom på plats fem i L15 sitt och på tredjeplats i klassen L15 stå. Det är första gången i Skillingaryds Skyttegilles historia som någon kvalificerade sig i både sitt och stå-klassen till riksfinalen. Skyttiaden började på 1970-talet.

För Värnamo Skyttegille deltog George Ek i L15 stå, han kom på elfte plats och Felix Ericsson som deltog i klass L17 stå kom på sjunde plats.

För alla som kom på plats sex och framåt i regionsfinalen har fortfarande en möjlighet att gå vidare till riksfinalen. Det beror på hur det har gått i de andra regionsfinalerna för till riksfinalen tas sedan de som har bäst resultat på plats sex och framåt i de i alla regionsfinalerna ut, så att det blir totalt 27 stycken i varje klass till riksfinalen. Det innebär att både George och Felix fortfarande har en chans at komma med till riksfinalen.

Skyttiaden är de yngstas motsvarighet till SM.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *