Sport

1–5 i seriepremiären för VGIK

Sport Värnamo GIK fick ingen smakstart direkt i ishockeytvåan.

Det blev förlust borta mot Ulricehamn med hela 1–5 (1-2, 0–3, 0–0).

Kalle Berggren svarade för enda VGIK-målet framspelad av Ted Nilsson men då ledde hemmalaget redan med 2–0. 1–0 kom efter 1.24 och 2–0 efter 2.10. Tala om mardrömsstart för VGIK.

Nye VGIK-tränaren hade räknat med att man skulle hålla tätt bakåt i minst tio minuter men så blev det inte:
– Det kändes som att killarna satt kvar i bussen. Jag hade annars varnat för Ulricehamns aggressiva spel, säger han besviket.

Det var svårt att hitta ljuspunkter även om laget efter reducering hade ett par frilägen till 2–2.
– Men strax efter kom 3–1. Sedan tvingades vi jag och då kom fler baklängesmål, noterar han.

Premiärnerver eller vad: VGIK var inte att känna igen.

Anders har svårt att ge någon överbetyg men ha tror att killarna kommer tillbaka redan på fredag. Då är det hemmapremiär mot ett Vänersborg som ledde med 2–0 i tredje perioden hemma mot Kungälv. Då bröts matchen på grund av isproblem.