Sport

2 x Sandström blev nia

2 x Sandström blev nia

Sport Familjen Sandström från Värnamo är friluftsmänniskor av stora mått.

Frisk luft och träning ger styrka och det betalade sig i dag för far och dotter.

Pappa Kennet springer i H60 och blev nia i dag. Samma placering nådde dottern Lina i D21-2. Det var deras bästa race under veckan – hittills.

För att fortsätta med OK Stigen kan det mycket väl bli totala pallplatser för makarna Johansson, Marita och Bo. Marita, som vunnit 5-dagars några gånger, har gjort fyra bra lopp utan att sätta pricken över i:et. Hon är fyra i D60M, en knapp kvart efter ettan.

Bo, eller ”Boa” som alla säger, är på god väg att göra sitt klart bästa 5-dagars. Han blev tvåa i dag och behåller sin totala andraplacering. Han är 6.17 efter en dalmas, som blir svårslagen, men har ingen bakom som hotar.

Av Stigens ungdomar var Gustav Classon närmast att få ny nummerlapp i morgon. Han var elva i dag, och är 18:e totalt. Pappa Magnus är 15:e i H45M, mamma Malin springer bra i en tuff D45K-klass och lillsyrran Linnea kämpar långt fram i sin klass.

Och, så har vi fajten mellan mor och dotter Almgren i D21M. Den ser Anna ut att vinna. Hon har 3–1 mot morsan.

Claesson föll pladask

Trea efter efter tre etapper låg Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, i H70. Alltså goda chanser till en riktigt förnämlig slutplacering.

Och, vad hände? Pladask, ty Claesson åkte rutchkana i totalen efter en mindre trevlig 91:a placering. Han ramlade från tredje till 16:e plats.

Bättre gick det för VSOK:s Morgan Ljung, som klättrade till 19:e och nu är mindre än två minuter efter SFK:aren.

Från VSOK-horisonten noteras slutligen att Agneta Bjersgård passerade klubbkompisen Gertie Hultman i D60K. Agneta blev nummer elva och smög och förbi Gertue fram till 19:e plats. Gertie är 26:a.

Sista etappen springs också vid Lindvallen, men inte i fjällbackarna. I stället väntar skogsterräng med mycket mossar som näppeligen lär vara lättforcerade.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *