Sport

Ås seriesegrare inför rekordpublik

Ås seriesegrare inför rekordpublik

Sport Fotbollsfest på bästa tänkbara sätt bjöds på Sträntevallen då Kärda IF och Västboås GoIF gjorde upp om guldet i nordvästra fotbollsfemman.

Tidigare publikrekord var runt 200 personer, men i dag kom det 450 och de fick se Västboås vinna med 1–0. Därmed vann Ås serien sex poäng före Kärda som får ta nya tag och försöka ta sig upp i division 4 via kval.

För att vara en seriefinal där mycket stod på spel bjöds det en ovanligt bra match. Båda lagen visade härlig vilja och även mycket kunnande. Inledningen var inte oväntat lite försiktig. Det var tätt bakåt och såväl de lila som de vit-röda var rädda om bollen. De avslut som bjöds under första halvleks första hälft var från distans.

Om Kärda gått till pausvila i ledning hade Västboås inte kunnat protestera. Det var i 28:e minuten det hettade till med ett skott som smet tätt utanför Åsmålvakten Johan Bergs högra stolpe. Två minuter senare hade Jakob Björk ett ännu bättre läge, men kom nära Johan Berg som täckte bollbanan. Gästerna var heller inte ofarliga, en frispark tätt utanför var bästa chansen.

Ny chans för Kärda

Det såg länge ut att bli en mållös tillställning, ty Berg i Åsmålet och Emanuel Heijel i KIF-buren var omutliga. Nästa jätteläge hade Kärdas Erik Arvidsson i 55:e minuten, men avslutet gick rakt mot Berg som lämnade retur men den slog Adrian Redes över målburen.

Västboås tog över i takt med att tiden rullade på, men Heijel stod emot. Kärda stack emellan med par hyggliga chanser, men i 81:a minuten fick Heijel ge sig. Västboås kom fint fram på högersidan, inlägg mot målet där inhopparen John Gunnarsson satte skallen på bollen och in över Heijel i bortre nätdelen.

Sedan höll Västboås undan och efter det här är det bara att konstatera att laget är värdiga seriesegrare. VGoIF med Johan Berg som tränare för fjärde året i rad går en intressant tid till mötes som nytt div 4-lag. Senast klubben var där lär vara 1978.

– Det är som en saga då Västboås i 13 år haft det tufft med negativa kval och motgångar, förklarar Johan Berg.

Den vit-röda upplagan består mest av spelare från Västboås och omnejd och tro inte att de står och faller med enbart elva spelare.

– En styrka vi har är alla duktiga avbytare. De kommer ju in och gör vårt lag ännu bättre, myser Johan.

Bäst i dag var mittbacken Erik Olin, men stora beröm även till Axel Bolmvall, Johan Rodin och Rickard Lindholm.

Ny chans via kval

Kärda föll med flaggan i topp och belönas för första gången med kval till fyran.

– Jag trodde vi skulle vinna i dag även om det inte skulle bli 3–0 (det var ett måste för att passera Västboås, red:s anm.), säger lagledaren Kjell Eriksson.

Nej, KIF försökte och försökte, men det ville sig inte.

– Synd att vi inte gjorde något mål, det hade varit bra att ta med sig.

Bäst i KIF var keepern Emanuel Heijel, men extra beröm också till Adrian Redes, Oscar Petersson och Erik Arvidsson.

Matchfakta

Kärda–Västboås

0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (81) John Gunnarsson, nick.

Avslut på mål: 9–13 (3–4).

Avslut totalt: 16–20 (5–8).

Hörnor: 4–8 (2–5).

Varningar: Karl Josephsson, K (25), Erik Arvidsson, K (50), Andreas Gustafsson, V (58).

Utvisning: Karl Josephsson, K (82).

Domare. Senad Smajlic, Ljungby.

Publik: cirka 450.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *