Sport

Björn sprang tio lopp

Björn sprang tio lopp

Sport O-ringens 5-dagars i Sälen är slut och många trötta kämpar kan pusta ut.

Många sprang fem lopp eller färre, men Björn Nilsson från Maramö sprang tio(!).

Hela familjen Nilsson på fem personer deltog i årets tävlingar. Björn och hustrun Anna sprang i motionsklasser, barnen Alma i D16K, Elsa i D12 och minstingen Olle i inskolning.

I sistnämnda kategori har de flesta – eller alla – någon person som skuggar och i Olles fall var det pappa Björn som skuggade så han sprang åt rätt håll.

Således två race per dag för Björn som hade en hektisk för att inte skriva stressig vecka. Antingen följde han med Olle först för att sedan traska till sin egen startplats och springa sin bana. Eller vice versa.

Jobbigaste dagen i går då löparna transporterades till startplatserna uppe på Sälfjället via skidlift. Resan tog bara tiotalet minuter, men väntan att få stiga på varierade och för merparten handlade det om 30–40 minuter.

För de tidigt startande regnade det och dimman var tät och låg.

– Jag frös så jag darrade då jag kom upp, berättade Björn.

Det var bara att ge sig ut på banan, klara av målproceduren, ta sig till OK Stigens klubbtält, hämta Olle och ge sig i väg med honom.

När vi är inne på OK Stigen kan avslöjas att i mamma/dotter-duellen mellan Eva och Anna Almgren blev det inte oväntat dottern som vann kampen. Det skilde bara en minut i dagens final och totalt åtta minuter där Annas slutplacering blev finfin niondeplats medan morsan kom på 15:e plats.

Makarna Ingrid och Gunnar Hyltén slet och stred i backarna. Att veckan var positiv fick Ingrid ett kvitto på sista dagen då hon kom sjua i D65M och 21:a totalt.

Sture tillbaka i Sälen

Vasaloppsveteranen Sture Filipsson deltog i H70M.

– Jag har inte varit med på 5-dagars 2008 då tävlingen var här i Sälen, avslöjade han under veckan.

Trots svåra OL-banor med mycket klättring kämpade Sture runt och han utnyttjade startavgiften då han totalt var ute i över sex timmar.

VSOK-damerna Agneta Bjersgård och Gertie Hultman har fajtats i D60K. I dagens final skilde bara 26 sekunder till Gerties fördel, men Agneta höll undan totalt och slutade på 21:a plats medan Gertie blev 25:a.

Om Sture Filipsson varit ute länge i backarna fanns det två BSOK:are som var värre. Andreas Johnsson och Fredrik Eriksson sprang H21K och även om K:et står för kort hade de ganska långa banor. Andreas sluttid blev 7.03 medan Fredrik var ute i 6.54.

Här sätter vi punkt för den lokala rapporteringen, men noterar att totalt fick 52:a upplagan 24 313 deltagare som gjorde 99 748 starter.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *