Sport

Claesson kvar som trea

Claesson kvar som trea

Sport Även på tredje etappen fick Lars-Åke Claesson, SFK, till ett bra lopp och han är kvar på tredje plats i totallistan.

– Han kan ju springa och att löpa ligger i Claesson-släkten, säger Lars-Åkes lokala rival i H70, VSOK:s Morgan Ljung.

Claesson startade sent, vilket ofta är mer för- än nackdel. Tempot var inget fel på och när och Morgan Ljung jämförde sina mellantider var Lars-Åke snabbast på alla utom en.

– Det var på en kontroll han missade, inflikar Ljung.

_ Ja, jag fick inte ihop i sökandet efter en, suckade Claesson, som blev tia på etappen, 17 sekunder före Ljung som blev elva.

Totalt är Lars-Åke tolv minuter efter ledaren och drygt åtta efter tvåan. Även om mycket kan hända får nog SFK:aren sikta in sig på att försvara bronsplatsen.

Morgan Ljung klättrade upp till 23:e plats.

– Jag hänger inte med i tempo. Har dragits med förkylning och halsont en längre tid och blir inte av med det.

Från VSOK-horisonten noteras vidare att Agneta Bjersgård och Gertie Hultman har en intern kamp i D60K. Agneta närmade sig i dag då hon kom 15:e och är 26:a totalt. Gertie är två placeringar före sedan hon bokförts som 23:a på dagens etapp.

Makarna Johansson bäst 

Bästa placeringen för OK Stigen svarade Magnus Classon för i dag. Han springer i H45M där han blev femma och är 17:e totalt.

Bo Johansson är kvar på andra plats totalt i H65M efter tionde tid på dagens etapp. Hustrun Marita kom sjua och avancerade fram till tredje totalt. Båda är runt tio minuter efter klassledarna.

Inom många klubbar pratas det mer om interna dueller än om totalplaceringar. I D21M har Stigen Eva Almgren som tampas med dottern Anna. Det stod 1–1 efter två etapper, men nu har Anna övertaget igen. Hon är runt fyra minuter i sammandraget.

Av OK Stigens ungdomar noterade syskonen Gustav och Linnea Classon åter bra resultat. Gustav i H16K blev 20:e och Linnea i D12K 29:a. Totalt finns de på 28:e respektive 21:a plats.

För Rasmus Johansson i H13 har veckan inte varit rolig. Han fick en helt ny ”pinne” inför 5-dagars, men när han kom i mål efter första och andra dagen var han inte godkänd. Det saknades stämpling och märkligt nog båda dagarna vid fjärde kontrollen.

– Men, jag hade varit där och stämplat och märkte inget onormalt, förklarade Rasmus.

I dag sprang Rasmus med en lånad och äldre pinne och då satt alla stämplarna även i arrangörernas system. Återstår att se om Rasmus får någon förklaring till missödena.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *