Sport

Claesson två sekunder från pallen

Värnamo.nu

Sport ars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, är sitt rätta jag igen.

Fjolårets 5-dagars blev inte vad han hoppats, men nu är han med från start på allvar.

2014 drabbades Lars-Åke av en skada som var envis och segdragen. Nu är han tillbaka i gammalt gott slag.

– Det är ju omöjligt att slå honom, han missar inte mycket, sa konkurrenten Morgan Ljung, Vaggeryds SOK, innan han skulle ge sig i väg.

– Lars-Åke leder klassen nu och jag blir inte förvånad om han vinner, tillade Ljung.

Men, seger blev det inte utan fjärde plats för SFK:aren som bara var två sekunder efter trean och en dryg minut efter tvåan, gamle landslagsmannen Sture Björk, från Falun. Men, segern var långt borta då Matti Kattilakosi från Finland (låter som ett landslagsnamn) var nästan fem minuter före Björk.

Morgan Ljung, Vaggeryd, hade gott om tid innan det var dags. Han startade sist i sin klass, men någon fördel var det inte den här gången för den duktige VSOK:aren.

Morgan Ljung då?

Jo, han startade som siste man i klassen kl 13.28, alltså fem timmar efter att förste man gett sig ut i skogen. Att starta sent kan i sådana här sammanhang innebära fördel genom uppsprungna spår, men så var det tydligen för Morgan. Han blev 21:a, åtta minuter efter Claesson.

VSOK, som bara har tre löpare i årets tävling, hade i stället Lisbeth Karlsson som främsta löpare. Lisbeth blev nia i D65. Den tredje deltagaren är Jesper Rundbäck, en flitig motionär som mestadels springer öppna banor.

• Men, inte här?

– Nej, här finns det motionsklass där jag hör hemma. På vanliga tävlingar finns bara en klass sedan de tog B-klasserna, säger Rundbäck.

• Och, hur gick det?

– Så där. Jag springer helst runt på stigar och det är kanske inte alltid det snabbaste.

Åter till SFK, som också har sparsamt med deltagare i Västergötland. Torild Bornetun som är duktig i H80 har gjort bättre etapper, men kom nia, nästan tio minuter efter.

Sölve Andersson

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *