Sport

David Lindström vann rallycup

Sport Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtiförsta gången.

Tävlingen avslutar säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup. Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang trots usla vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 170 förare som kom till start och därav flera från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Mattias Ledin från Kopparberg som rest den långa vägen för att förbättra sitt resultat från förra året då han blev tvåa efter Skillingaryds Markus Theorin.

Det krävdes alltså en svensk mästare för att besegra David Lindström denna kväll. Han bemästrade sin tunga Volvo på bästa sätt i det svåra väglaget och tog sig i mål på den totala andraplatsen. Tack vare denna placering vinner han också klassen totalt i Bilsportbörsen Rally Cup.

Det blev inga fler pallplatser för Skillingaryds MK men ändå många bra placeringar. I klassen A- och B-förare Volvo Original kom sex ekipage från klubben. Christer Westerdahl/Sabine Eggert fick revansch från förra helgen på Alexander Axelsson/Anders Johansson och Johan Axelsson/Samuel Toftgård klämde sig in emellan när de tre belade platserna fyra till sex.
Övriga placeringar Per-Ola Pettersson/Agne Josefsson trettonde, Olliver Axelsson/Robert Värmsjö fjortonde och Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson på den sjuttonde platsen.

I samma bilklass men för C-förare var det fem ekipage av 32 från SSMK. Lennart och Oscar Karlsson gjorde ännu en stabil insats på en tolfte plats. Far och son Åkerhag hade denna gång bytt plats i bilen så Oscar skjutsade pappa Börje till en femtonde plats. Dotter och pappa Blomqvist, Veronica och Roland halkade in på den 24:e platsen medan Marcus Kjellkvist/Björn Johansson och Johannes Josefsson/Malou Pappa bröt.

Anton Geijersson lånade bil av sin ordinarie förare Keith Wennberg och skjutsade Madeleine Johansson till en sjätteplats i C-förare Grupp E medan comebackande Sune Lorentzson/Dan Sjöqvist kom tolva i B-förare 2WD där Rasmus Thulin Johansson/Mats Johansson fick bryta i premiärtävlingen med den nya trimmade Volvon.

Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång i mars nästa år. Däremot får de som planerar för nästa års tävlingar inte vila, klubben kör Skilling 50 den 6 maj och Skilling 500 den 26 augusti, så där är arbetet i full gång!