Sport

Dubbelt BSOK i H13-klassen

Värnamo.nu

Sport Vilken formtopp 13-årige Axel Elmblad från Åsenhöga och Bredaryds SOK prickat in.

I dag tog Axel andra raka etappvinsten i 5-dagarsorienteringen, leder förstås totalt och gör det före en klubbkompis.

O-ringens 5-dagars drog i dag vidare med den så kallade Tranemoetappen. Arenan fanns vid gården Givarp, belägen mellan Länghem och Svenljunga eller med Sexdrega som närmaste större ort.

Första etappen i Fritsla ansågs av många som svår och inte var det lättare i Givarp där banorna gick fram runt den stora Bredamossen. Terrängen var även där bökig eller osnabb  form av stenig botten, kalhyggen och tunglöpta mossar.

Men, en som trivs i västgötaskogarna är Axel Elmblad. Han slog ju till direkt i går och vann H13-klassen. Då var han tio sekunder före tvåan David Borg, från Södertälje-Nykvarn.

I dag var marginalen tio sekunder mindre, det vill säga att Axel fick dela på etappsegern. Exakt samma tid fick Jesper Johansson, OK Löftan.

Spurten blev Axels vapen

De hade en bitter strid om segern under loppet som bestod av 13 kontroller. Elmblad fick inte första kontrollen klockrent utan var där 47 sekunder efter och först på 90:e plats. Han arbetade sig dock snabbt in i orienteringen plockade placeringar för varje steg och var då fyra kontroller besökts på fjärde plats.

Då hade Löftankillen tagit hand om ledningen som Bredaryds SOK:s Anton Gunnarsson hade vid tredje kontrollen. Johansson hade länge segergreppet, men BSOK-duon gav sig inte. Anton var tvåa och Axel trea, men vid sjunde kontrollen var Axel förbi Anton.

När Jesper Johansson missade tionde lite smet Axel förbi och hade 13 sekunders ledning. Som han tappade direkt till nästa då Löftanpojken åter var i ledning. Han hade sju sekunders försprång vid sista kontollen, men på den 240 meter långa spurten in till mål hämtade Elmblad in alla sju.

Därmed fick de samma sluttid.

Anton ny totaltvåa

25 sekunder längre tid hade Anton Gunnarsson och det räckte med klar marginal till en hedrande tredjeplacering.

Men, och viktigast av allt. Totalt leder förstås Axel Elmblad och ny tvåa är Anton Gunnarsson. Alltså dubbelt BSOK i totalen. Axel har 2.06 tillgodo på Anton som i sin tur endast är en sekund före trean Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö. Jesper Johansson är inget hot totalt eftersom han inte var godkänd första dagen.

I morgon är det vilodag för alla utom eliten som springer sin sprint i centrala Borås plus att mountainbike-cyklisterna startar sitt 3-dagars.

Spännande fortsättning med BSOK-grabbarna Axel och Anton fortsätter på onsdag.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *