Sport

Felix klar för tävlingsdebut i DTM

Felix klar för tävlingsdebut i DTM

Sport Felix Rosenqvist,24, från Värnamo kommer att göra en efterlängtad racedebut i DTM, Deutsche Tourenwagen Masters, när han tar plats i föraruppställningen för Mercedes-AMG vid nästa veckas tävlingar på Moscow Raceway i Moskva.

Felix är officiell test- och reservförare för Mercedes-AMG i DTM, och befordras nu till en racesits i det mycket konkurrenskraftiga standardbilsmästerskapet när han ersätter fransmannen Esteban Ocon i Ryssland nästa helg (den 19–21 augusti). Ocon flyttas ur DTM-uppställningen för att istället tävla med Manor-stallet i Formel 1.

Felix får chansen efter en framgångsrik säsong så här långt under 2016, där han bland annat vunnit tre race i den amerikanska formelbilsserien Indy Lights. Smålänningen slutade också sensationellt tvåa i det stora 24-timmarsloppet för GT-bilar på Spa-Francorchamps för en och en halv vecka sedan, då bakom ratten på en Mercedes-AMG GT3.

Felix Rosenqvist är regerande Europamästare i Formel 3, och vann såväl EM-titeln som de båda fristående storloppen Macau Grand Prix och Masters of Formula 3 (två gånger vardera) i bilar försedda med Mercedes-motorer.

– Att äntligen få den här chansen i DTM känns otroligt spännande, säger Felix till Värnamo Nu.

– Jag har varit en del av Mercedes-familjen i många år nu, och det här har alltid varit ett av mina stora mål. Det kommer att bli en rejäl utmaning att hoppa in i DTM – ett av de absolut tuffaste mästerskapen i världen – så här mitt under säsongen, och jag vet att jag har mycket att lära mig på väldigt kort tid. Min roll som test- och reservförare har dock gjort det möjligt för mig att komma nära inpå teamet, så jag känner mig redo. Jag vill tacka Mercedes-AMG för den här möjligheten och längtar redan till att få ge mig ut på banan i Moskva!

Felix blir en av åtta förare för Mercedes-AMG på Moscow Raceway, där han kommer att köra en Mercedes-AMG C 63 DTM. Hans teamkamrater blir Gary Paffett (GBR), Maximilian Götz (GER), Christian Vietoris (GER), Daniel Juncadella (ESP), Lucas Auer (AUT), Robert Wickens (CAN) och Paul Di Resta (GBR).

– Som vår test- och reservförare är Felix väl förberedd för den här uppgiften, säger Uli Fritz (chef för Mercedes-AMG DTM). Han har följt med teamet överallt sedan början av säsongen, inklusive till vårt träningsläger, och han känner både oss och bilen väl. Hans starka insats i 24-timmars på Spa säger dessutom allt om hans kapacitet. Det är därför helt logiskt för oss att ge honom den här möjligheten i Moskva. Samtidigt vill vi naturligtvis tacka Esteban för hans goda insatser i år. Han har lyckats extremt väl under sin rookiesäsong i DTM mot riktigt starkt motstånd, och vi håller tummarna för honom i hans kommande F1-debut på Spa.

DTM är ett av världens mest populära racingmästerskap, med ett startfält bestående av 24 förare (däribland flera med bakgrund i Formel 1). Rosenqvist blir en av två svenskar till start på Moscow Raceway, bredvid 38-årige Mattias Ekström.

Deltävlingen i Moskva utgör den sjätte av totalt nio på årets DTM-kalender. Felix Rosenqvists Mercedes-AMG C 63 DTM kommer att bära startnummer #88.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *