Sport

Felix på pallen i Nürnberg

Värnamo.nu

Sport Felix Rosenqvist fick med sig en pallplats från säsongens sjätte deltävling för FIA F3 European Championship på tyska Norisring, men hade en i övrigt motig helg på den snabba stadsbanan i Nürnberg.

Värnamoföraren körde i mål som trea i ett regndrabbat Race 1 på lördagen, och gick in i det efterföljande andra loppet – smålänningens 100:e i F3-EM – med förhoppningen att avancera från 11:e startruta efter ett misslyckat tidskval. Den 23-årige landslagsföraren tog sig också snabbt upp på femte plats, men rasade genom fältet när han tilldelades ett drive-through-straff för att ha parkerat för långt fram på gridden före start och tog till slut målflagg på 17:e plats.

Felix gick sedan poänglös även från söndagens avslutande Race 3, där en dålig start och överhettade bromsar bidrog till en slutlig 13:e plats i resultatlistan.

I den sammanlagda mästerskapstabellen är Felix alltjämt trea, nu 66.5 poäng bakom ledande Charles Leclerc från Monaco.

 – Vi har inte gjort ett särskilt bra jobb den här helgen och har anledning att vara självkritiska, säger Felix Rosenqvist. Det första loppet var OK, men sedan gjorde jag ett dumt misstag när jag parkerade för långt fram på gridden innan start i Race 2. Man sitter väldigt lågt i en Formel 3-bil och jag såg helt enkelt inte startrutan. Vi har redan ändrat vår procedur för att se till att det inte händer igen. I det sista racet hade vi stora problem med bromsarna, och dessutom tog däcken slut alldeles för snabbt. Vare sig jag eller teamet har varit tillräckligt bra den här helgen, men vi vet vad vi gjort fel och jag är fast besluten att vara tillbaka i toppen igen i nästa tävling.

Säsongens sjunde EM-deltävling avgörs den 10-12 juli, och äger rum på holländska Zandvoort – som återvänder till kalendern efter ett års frånvaro. Vid sidan av tre EM-segrar på den tekniska banan utanför Amsterdam har Felix Rosenqvist också vunnit det fristående storloppet Masters of Formula 3, som årligen arrangeras på just Zandvoort, två gånger.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *