Sport

Felix Rosenqvist besviken nia

Felix Rosenqvist besviken nia

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo tog målflagg som besviken nia i Indy Lights-klassikern Freedom 100 på Indianapolis Motor Speedway på fredagskvällen svensk tid.

Värnamoföraren hölls tillbaka av tekniska problem i tävlingen, som kördes inför storpublik på den berömda ovalbanan i Indiana, USA, under uppbyggnaden till den 100:e upplagan av mytomspunna Indy 500 på söndag.

Efter att ha avslutat med snabbaste tid i det officiella test som föregick veckans evenemang tog Rosenqvist med sig en positiv känsla in i säsongens femte deltävling. Dåligt väder under torsdagen innebar dock att den fria träningen fick kortas ned betydligt, och när intensiva åskskurar drog in över banan senare under eftermiddagen togs beslutet att helt ställa in det inplanerade tidskvalet.

Gridden till fredagens race – en av de absoluta höjdpunkterna på Indy Lights-kalendern – baserades istället på den aktuella poängställningen, vilket för Rosenqvists del betydde sjätte startposition och en fortsatt högst realistisk segerchans.

De förhoppningarna skulle emellertid inte infrias, och den 24-årige Belardi Auto Racing-föraren fick istället nöja sig med en slutlig niondeplats i ett race som gick till historien som det jämnaste någonsin på Indianapolis Motor Speedway; Dean Stoneman vann till slut med en marginal på 0.0024 sekunder över Ed Jones.

– En besvikelse för oss alla i teamet, men det fanns dessvärre inte så mycket jag kunde göra idag, säger Felix Rosenqvist. Jag har haft problem med motorn den här veckan, och det blev tyvärr inte bättre i racet. Dessutom är jag ganska säker på att vi har något problem med chassit i sig. Vi ställde in bilen för understyrning, men balansen var dramatiskt den motsatta och jag fick verkligen kämpa för att hålla bakvagnen i styr. Samtidigt vet jag att det finns fyra-fem killar där ute som är bättre än jag på ovalbanor just nu, så jag vill absolut inte ta något ifrån dem. Jag är dock helt säker på att vi är bättre än vi fick chansen att visa idag, så nu får vi sätta oss ner och analysera detta inför nästa race.

Belardi Auto Racing undersöker för närvarande orsaken till de problem som drabbade Rosenqvist under loppet.

Efter en högintensiv inledning på säsongen, med sju racehelger på två månader, väntar nu några veckors tävlingsuppehåll för Felix Rosenqvist. Nästa gång det beger sig blir den 24–26 juni, då Indy Lights-fältet gästar Road America-banan i Wisconsin, USA.

RESULTAT

Indy Lights – Freedom 100 | Indianapolis Motor Speedway (Indiana, USA)

1) Dean Stoneman (GBR)
2) Ed Jones (UAE)
3) Dalton Kellett (CAN)
4) Shelby Blackstock (USA)
5) Scott Hargrove (CAN)

9) Felix Rosenqvist (SWE)

MÄSTERSKAPSTABELL
Indy Lights | Efter 8 av 18 race
1) Ed Jones (UAE), 185
2) Dean Stoneman (GBR), 156
3) Santiago Urrutia (URU), 146
4) Kyle Kaiser (USA), 144
5) Félix Serrallés (PRI), 140
6) Felix Rosenqvist (SWE), 120

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *