Sport

Felix Rosenqvist får nytt GT-uppdrag

Felix Rosenqvist får nytt GT-uppdrag

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo kommer att ställa upp i säsongspremiären för det tyska GT-mästerskapet ADAC GT Masters på Motorsport Arena Oschersleben i helgen.

Felix har kallats in av det traditionsrika ZAKSPEED-teamet, som tävlade i Formel 1 på 1980-talet och som under de senaste åren etablerat en stark relation med Mercedes-Benz i GT-sammanhang. 24-årige Felix kommer att bilda par med den 19-årige schweizaren Nikolaj Rogivue i en av stallets två Mercedes-AMG GT3. Den andra körs av tyskduon Luca Ludwig/Sebastian Asch, regerande mästare i ADAC GT Masters.

Kontraktet signeras bara dagar efter att Felix noterats för snabbaste varv i sin GT-debut vid den gångna helgens tävlingar för Blancpain GT Series Sprint Cup i italienska Misano. Värnamoföraren körde även då en Mercedes-AMG GT3 och var på väg mot pallen när han tvingades bryta med tekniska problem.

– Jag fick verkligen upp ögonen för GT-racing på Misano, och jag är glad att få den här chansen i ADAC GT Masters nu till helgen, säger Felix Rosenqvist till Värnamo Nu.

– Det har gått snabbt och jag har aldrig jobbat med teamet förut, så det kommer återigen att krävas lite anpassning. De tekniska förutsättningarna är dock desamma som i Misano – det är samma bil, samma däck och samma typ av bana, så förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb.

Helgen på Oschersleben blir Felix första någonsin i ADAC GT Masters, Tysklands främsta nationella mästerskap på den just nu kraftigt växande arenan för GT-bilar. Totalt finns åtta olika biltillverkare representerade vid helgens premiär, dit 35 bilar från 20 olika team är anmälda.

Förutom Felix Rosenqvist kommer också ytterligare två svenskar till start; Edward Sandström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Tävlingsupplägget i ADAC GT Masters påminner om det i Blancpain GT Series Sprint Cup, med två entimmesrace per helg och förarbyte efter halva distansen. Premiären inleds med två fria träningspass nu på fredag.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *