Sport

Felix Rosenqvist klar för GP2-test

Felix Rosenqvist klar för GP2-test

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo  är klar för karriärens första test i formelbilsmästerskapet GP2 Series, klassen allra närmast Formel 1 på den internationella racingstegen.

24-årige Felix blev den förste svensken genom tiderna att utropas till Europamästare i Formel 3 när han vann årets upplaga av FIA Formula 3 European Championship och får nu alltså chansen att bekanta sig med den större och snabbare GP2-kategorin vid de officiella testerna på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) i nästa vecka.

Felix kommer att köra för sitt ordinarie F3-team Prema, med vilka han också vann den prestigefyllda F3-finalen i Macau förra helgen, under ett test där det italienska teamet inleder sina förberedelser inför ett redan bekräftat intåg i GP2 nästa säsong. Exakt under vilka av testets tre dagar (2-4 december) Rosenqvist ska köra är ännu inte bestämt.

– GP2 är något jag har velat prova på i flera år, så att få chansen att göra det här testet känns fantastiskt, säger Felix till Värnamo Nu.

– Det blir en spännande erfarenhet med mycket nytt att ta in – en ny bil, nya däck och en ny bana – men jag kunde nog ärligt talat inte ha känt mig mer redo än jag faktiskt gör. GP2-bilen har nästan tre gånger så mycket effekt som en F3:a, vilket blir intressant, men förhoppningsvis kan jag anpassa mig ganska snabbt. Jag är väldigt glad över att få göra det här testet tillsammans med just Prema och hoppas att jag kan bidra i utvecklingsarbetet inför nästa säsong.

GP2 är den främsta av supportklasserna till Formel 1, och det sista steget på trappan mot motorsportens yttersta finrum. F1-stjärnor som Romain Grosjean, Nico Rosberg och trefaldige världsmästaren Lewis Hamilton har alla tävlat framgångsrikt i GP2.

Testerna på ultramoderna Yas Marina Circuit äger rum bara några dagar efter att årets tävlingssäsong avslutas på samma bana i samband med Abu Dhabis Grand Prix nu i helgen, då Rosenqvist också finns på plats i emiratet för att inleda sina förberedelser.

– Felix har gjort ett enastående jobb för oss den här säsongen, och han förtjänar verkligen den här chansen i Abu Dhabi, säger René Rosin (teamchef, Prema). Det rör sig om vårt allra första test i GP2 och vi kommer att ha ett mycket intensivt program att jobba oss igenom. Vi vet att det här är en rejäl utmaning, men jag är helt säker på att Felix snabbt finner sig tillrätta i bilen och att han blir till stor hjälp för oss i det här projektet. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *