Sport

Förlust mot serieledaren

Förlust mot serieledaren

Sport I lördagens svåra bortamatch i Karlskrona tog sviten slut över Värnamo HK som förlorade med 12–24.

VHK:s damjuniortränare Peter Alzèn berättar om matchen:

Inte helt oväntat var det serieledaren som stoppade upp vår framfart, det var till och med väldigt väntat. Karlskrona är otroligt tuffa att möta, dom är inte så många och dom är ganska unga. Men med en härlig fysik, skolning och fart, där flertalet gör fina insatser i division 2 krävs det en hel del att lösa detta gäng, både framåt och bakåt.

Vi själva visste ganska väl vad som skulle krävas av oss och vi hade gjort läxan väl i veckan för att försöka luckra upp deras 3–2–1-försvar. Målsättningen för dagen var att prestera mer mål framåt än när vi mötte dom i seriepremiären, där vi bara mäktade med att göra nio baljor. Vi ville även göra det med ett lag där vissa spelare som stått över en del fick chansen och där alla fick mycket speltid.

Matchen hade två ansikten. Även om vi var med bra i inledningen var första halvlek långt från bra från vår sida. Det vi lagt fokus på i vecken verkade ha blivit kvar i Värnamo. Dålig fart, ingen rörelse utan boll, stegningar utåt, och en energi som saknades gjorde det ganska lätt för Karlskrona-tjejerna att spela försvar. När vi dessutom sköt i fel höjd på duktiga Karlskrona-målisen slank bara fyra bollar in i maskorna under första halvan. Bakåt var det ingen katastrof även om vi tvingades ner från 3–2–1 till 5–1 efter ett tag. Än värre var att vi började tappa humöret och blev lite smågnälliga på varandra.

Så halvtidsvilan handlade mycket om detaljer och om attityd. Återigen är det otroligt glädjande att få uppleva hur vi gick samman som ett lag. Vi tog fram attityden, vi spelade ett bättre anfallsspel och stod till viss del bättre i försvar. Och då försv ann ändå duktiga Lisa Karlsson tidigt i halvleken med en lårkaka.

Vi förlorade andra halvlek med klart godkända 8–11 mot denna typ av motstånd. Vi klarade vår målsättning och vi släppte dessutom in färre mål än i höstas, så på så sätt är man nöjd, inte super nöjd, men vi kunde lämna Karlskrona med huvudet högt och vi kunde göra det med en rätt go känsla.

Nu ska vi bara försöka fortsätta utvecklas tillsammans så ska vi förhoppningsvis kunna göra två bra halvlekar på en och samma match under våren. För just jämnheten är något som vi måste fortsätta arbeta med. Vi har under hösten gjort bländande halvlekar blandat med ganska magra insatser.

Har svårt för att hitta individuella toppar denna gång. Alla var ganska bleka i första halvlek, men alla tog även tag i det i andra och visade fina takter, så moralen hos tjejerna blir det som rosas denna gång.

Matchfakta Karlskrona HB – Värnamo HK 24–12 (13–4)

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 6, Sanna Johansson 2, Isagel Josefsson 2, Zandra Bunnstad 1, Dalila Alibasic 1

Peter Alzèn

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *