Sport

Förnyat förtroende för Felix Rosenqvist i DTM

Förnyat förtroende för Felix Rosenqvist i DTM

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo är nu definitivt klar för en fortsättning i DTM med Mercedes-AMG, och kommer att köra även nästa deltävling i det tuffa tyska standardbilsmästerskapet på Nürburgring den 9–11 september.

Felix stod för en omtalad insats när han körde in som tia i sin DTM-debut i Moskva under den gångna helgen, och därmed blev den förste Mercedes-föraren sedan Paul Di Resta (GBR) 2007 att ta poäng redan i sin första DTM-start. Sedan 2012 har bara två andra förare, oaktat biltillverkare, lyckats med samma bedrift: 2014 års mästare Marco Wittmann (GER) och trefaldige touring car-världsmästaren Andy Priaulx (GBR).

– Jag är förstås glad att få fortsätta i DTM, säger Felix Rosenqvist. Vi satte oss ner efter helgen i Ryssland, och Uli Fritz (chef för Mercedes-AMG DTM) berättade att han var nöjd med min insats och att jag skulle köra även på Nürburgring. Att ta poäng i Moskva var onekligen en bra start och mer än jag hade förväntat mig, så jag kommer att ta det därifrån och försöka göra ett bra jobb igen i Eifelbergen.

Felix mycket intensiva schema, med det utökade uppdraget i DTM, fortsatt tävlande i Blancpain GT Series Sprint Cup och den nyligen presenterade satsningen på elbilsmästerskapet Formel E, innebär att han nu samtidigt avslutar sin säsong i den amerikanska formelbilsserien Indy Lights.

Två deltävlingar återstår på kalendern i Indy Lights, där Rosenqvist vunnit tre race under året. Båda krockar med andra uppdrag för 24-åringen: tävlingen på Watkins Glen med förberedelser i Formel E, och finalen på Laguna Seca med DTM-loppen på Nürburgring.

Beslutet är taget i samråd med Rosenqvists Indy Lights-team Belardi Auto Racing.

– Jag har haft en fantastiskt intressant tid i USA i år, och det har givit mig väldigt mycket både som förare och person, fortsätter Felix. Det är naturligtvis tråkigt att inte kunna slutföra säsongen, men det är helt enkelt en logistisk omöjlighet. Jag vill passa på att tacka Belardi Auto Racing för allt hårt arbete; det är ett härligt team och jag hoppas att vi får chansen att jobba ihop igen i framtiden. Till dess önskar jag dem all lycka.

Felix Rosenqvist är den här veckan på plats på brittiska Donington Park för årets första försäsongstest i Formel E, som har premiär i Hong Kong den 9 oktober. Rosenqvist tävlar för Mahindra Racing och avslutade den inledande testdagen igår tisdag med sjunde bästa tid bland 18 närvarande förare. Rosenqvist var näst snabbaste nykomling, strax bakom den förre Formel 3-rivalen Alex Lynn (GBR).

– Det känns bra så här långtVi jobbar framför allt på tillförlitligheten den här veckan, och vill se till att alla system i bilen fungerar som de ska. Vi tittar inte så mycket på vad alla andra gör, utan håller oss till vårt eget upplägg. Formel E-bilen skiljer sig en del från andra bilar jag kört vad gäller effektkurva och ljud, men i slutändan är det samma sak som alltid: man kör på gränsen och försöker bromsa så sent som möjligt. Jag gillar det, och förhoppningsvis kan vi få ytterligare två produktiva dagar här, avrundar Felix.

Formel E-testerna på Donington Park fortsätter under onsdagen och torsdagen. Rosenqvist flyger därefter direkt vidare till Budapest, där säsongens näst sista deltävling i Blancpain GT Series Sprint Cup avgörs i helgen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *