Sport

Framgång och svidande otur

Framgång och svidande otur

Sport Sydsvenska Rallycupens sista deltävling kördes när Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen.

Skillingaryds MK hade nio ekipage på plats som alla kämpade för både topplaceringar i sammandraget och för en plats i finalen på High Chaparral i slutet av oktober.

– Det svänger ju hela tiden” var de flesta förarnas kommentarer efter målgång.

Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område. Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger 110–120 km/timme.

Samtidigt är vägarna kantade av stora och små stenar, vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen. En som fick känna på det var Keith Wennberg/Anton Geijersson som hade chansen till en andraplats i den totala prislistan men tyvärr hamnade de utanför vägen och utan möjlighet att komma vidare.

– Ett rent förarmisstag, har inget att skylla på mer än mig själv, säger en bedrövad Keith som med detta ramlar ner ett antal placeringar och också går miste om en del prispengar.

– Men nu laddar vi för finalen, där tar vi revansch, blev trea förra året, varför inte upprepa det.

Christer och Marie-Louise Westerdahl höll ett högre tempo än på länge och tog med sig några sträcksegrar hem. Tyvärr svängde vägen även för deras del mer än väntat så de tappade en halvminut och en placering men slutade ändå på en mycket stark tredje plats.

Samma placering men i en annan klass tog Håkan och Peter Ståhl som med sin Peugeot hade en mycket händelserik resa. De kom vid ett tillfälle i kapp en konkurrent som hade rullat och för att hindra att bensin och olja att rinna ut i naturen stannade de och hjälpte till att vända bilen på rätt köl. Väl i mål tog tävlingsledningen beslutet att det var ett lovvärt initiativ som inte skulle bestraffas och de kunde därför prisbedömas på ett rättvist sätt.

Sist men inte minst, kvällen största framgång. Alexander Axelsson/Per Andersson tar en meriterande andraplats och säkrar också en plats i finalen. Även de hade känning av sten men klarade sig vidare med en delvis omdesignad bil. I deras klass fick Rasmus Thulin Johansson/Simon Molin bryta.

Övriga placeringar: Jennie och Louise Blansch åtta i C-förare GruppE, Veronica och Roland Blomqvist, 16:e i C VOC samt Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson tia i A VOC

Nu ser nio kvalificerade förare från Skillingaryds MK fram mot finalen på High Chaparral den 24 oktober.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *