Sport

Handbollen laddar om i Vaggeryd

Handbollen laddar om i Vaggeryd

Sport För ungdomarna i HK Vaggeryds tolvårslag ligger siktet lite längre in i framtiden än årsskiftet.

Mellan nyåret och trettonhelgen väntar den stora turneringen Hallbybollen.
En resa med övernattningar i Jönköping låter kanske inte så spännande. Men det blir matcherna. Med fokus på allt annat än transporter mellan Vaggeryd och Jönköping kan ungdomarna från HK Vaggeryd ladda för matcherna på söndag och måndag innan A- och B-slutspelen tar sin början på tisdag.
Hallbybollen blir alltså något av examen för år 2015.
De här ungdomarna har tränat kontinuerligt tre timmar i veckan i tre-fyra år, i år med Kristina Stork och Owe Andersson som ledare. I seriespelet ingår de i en stor grupp som täcker Småland och Blekinge. Det innebär en långresa ända till Karlshamn. Men det betyder också att de inte är ovana vid andra spelstilar och andra miljöer, kunskaper som kan bli värdefulla i Hallbybollen.
– Det blir tufft vilka lag vi än får möta, men vi ska göra så gott vi kan, konstaterar lagledaren Kristina Stork.
– Vi såg förra året att spelarna utvecklades mycket förra året när de fick möta bra motstånd. Det var lärorikt för dem.
En sak är säker och det är att alla i laget får spela lika mycket.
– Det är ett beslut vi har tagit för hela föreningen, alla ska få spela lika mycket. Det har visat sig att det har fungerat bra eftersom vi har ett jämnt lag. Om en eller två spelare råkar missa någon match är det andra som kliver fram.
Detta gäller generellt för föreningens tre ungdomslag som nu för varje år blir allt fler till antalet. Dessutom har föreningen en boll- och idrottsskola för de allra yngsta.
– Målsättningen är att fylla på med ett ungdomslag för varje tvåårsgrupp, berättar Kristina.
– Viktigt för oss är också dialogen med andra föreningar så att det inte uppstår en konkurrenssituation om ungdomarna. Det flesta av spelarna i tolvårslaget spelar till exempel fotboll i WIK under sommarhalvåret. Det samarbetet fungerar bra.
I tolvårslaget ingår också två flickor. Överst på deras önskelista  står ett renodlat flicklag. Men där är inte HK Vaggeryd ännu. Föreningen har några tjejer i träning men inte tillräckligt många för att kunna bilda ett lag.
Det saknas alltså inte utmaningar för HK Vaggeryd under det nya året.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *