Sport

IFK F17 vann cup i Nittorp

IFK F17 vann cup i Nittorp

Sport IFK Värnamo F17/U15 har fått en fin start på 2016.

Tio sugna tjejer åkte till Nittorp för att spela cup i deras ishall, en spelform IFK inte provat förut. Det syntes att det var ovant första matchen. IFK dominerade spelet men skapade inte många chanser.Första matchen mot Nittorp 1 slutade 0-0.

– I den andra matche mötte vi Borås AIK och den matchen hade vi allt spel men det blev bra 1–0 till oss. Lovisa ”Lolle” Nilsson målskytt framspelad av Ebba Andersson, en bra match av oss, noterar IFK-ledarna.

I den tredje matchen tog sig IFK an Smålandsstenar/Reftele, ett lag som vunnit sina två första matcher så det kändes som en liten final.

– Vi rivstartade matchen och tog ledningen redan efter 40 sekunder, målskytt Alma Cedefors assisterad av Kajsa Carlsson. Det var dagens bästa match och vi gav inte våra motståndare något utrymme att skapa några farligheter. Men det dröjde till matchens sista minut innan tvåan kom.
Moa Andersson i målet satte igång spelet med ett snabbt utkast till Alma Ingelsten som snyggt satte bollen intill stolpen.

Dagens sista match spelades mot Nittorp 2 och nu satt spelet. Det stod 2–0 efter tre minuter, båda målen av Alma Cedefors.

– Efter det slappnade vi av lite och blev genast straffade, men när Lovisa ”Lolle” Nilsson gjorde 3–1 i nionde minuten så var det klart.
En mycket bra genomförd cup där vi var värdig vinnare. Kul start på året och nu blir det lättare att träna försäsongsträning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *