Sport

Många Värnamocyklister på Cykelvasan

Många Värnamocyklister på Cykelvasan

Sport I helgen avgjordes Sveriges största evenemang i Mountainbike, Cykelvasan med 13 000 deltagare på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora.

Flera Värnamocyklister gjorde starka insatser där Louise Rundqvist, Värnamo CK tog en meriterande sjätteplats i damelitfältet och Marina Emanuelsson kom på tolfte plats. En historisk tävling där damerna äntligen fick slippa att störas av herråkare genom att få starta 45 minuter före herreliten.

Louise har meriter inom triathlon och landsvägscykling men började träna mountainbike först i slutet av juni i år, och är därför väldigt nöjd med den snabba utvecklingen.

– Vi var en tätklunga på 6 personer som gick loss redan i startbacken, det var jag, Jennie Stenerhag, Ida Jansson, Felicia Ferner, Nellie Larsson och Åsa Erlandsson.
Jag attackerade på asfalten innan Mångsbodarna, sen trodde jag att det skulle vara ganska mycket närmare till spurtpriset än vad det faktiskt var, säger Louise.

Juniorvärldsmästarinnan Ida Jansson hann brygga ikapp innan Jennie Stenerhag, dagens suveräna segrare tog spurtpriset.

– Jag blev tröttare än jag hade väntat mig av det försöket, hängde med men det kändes slitigt. Sen kom vi fram till den långa backen mot Risberg, bra tänkte jag eftersom jag brukar vara stark i backarna. Blev väldigt förvånad över att jag istället inte alls kunde hänga med uppför backen, det var inte det scenarie jag hade tänkt mig. Försökte verkligen komma tillbaka men formen var helt enkelt inte god nog. Sen blev vi en andraklunga med fyra råkare som fick spurta om plats fem till åtta, och jag blev tvåa i spurten, säger Louise.

Fjolårssegraren på herrsidan från Anderstorp som tävlar för Team Tre Berg, Alexander Wetterhall, tog även i år en pallplacering och spurtade i mål som trea.

Peter Gustavsson Josephson var bäste cyklist från Värnamo CK på 40:e plats.

Jimmy Bodin startade inte på grund av skador han ådrog sig under en våldsam krasch på Engelbrektsturen tidigare i år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *