Sport

Markus Theorin vann Novemberskölden

Markus Theorin vann Novemberskölden

Sport Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtionde gången och totalsegrare blev Markus Theorin från Skillingaryds MK.

Tävlingen avslutade säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup. Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang och fyra mycket fina sträckor som lovordades av de mer än 150 förare som kom till start och därav flera från Skillingaryd, Norrahammar, Gränna och Nässjö.

Totalsegrade gjorde Markus Theorin från Skillingaryds MK i sin första hela tävling med en fyrhjulsdriven bil. Han körde tillsammans med kartläsaren Henrik Söderkvist sin Mitsubishi till sträcksegrar på tre av fyra sträckor.

– Hade några tillbud och fick bland annat byta en bärarm på servicen men efter det flöt allt på och kartläsare Henrik fick vara med om sin första totalseger. Passande att kunna ge honom det 21 år efter hans kartläsardebut just i Novemberskölden, säger Markus.

I A-förare 2 WD tog Jonas Bloom, Norrahammar en stark tredje plats.
– Skönt att komma igen direkt efter att jag fick bryta på High Chaparral förra helgen, säger Jonas.

I samma klass körde David Lindström, Skillingaryd in på en sjätte plats. I samma bilklass men för B-förare körde Pierre Melin, Nässjö riktigt bra in på en andra plats. Åt segraren i den klassen och den som också blev tvåa totalt, svenske mästaren Mattis Ledin, Kopparberg, var det förstås inte mycket att göra.

– Men att jag ändå är mindre än en minut efter en av Sveriges mest lovande förare ser jag som en stor framgång, sammanfattar Pierre dagen.

En av de lokala klassegrarna hittar vi bland C-förarna i 2 WD då Grännaföraren Tobias Pettersson vann klassen strax före Rasmus Lindahl, Norrahammar. Två andra kom från Nässjö: Mats Adolfsson som vann A/B-förare grupp E och bland C-förarna i samma bilklass segrade Christoffer Gustavsson.

I A/B-klassen blev Fredrik Eidhall, Skillingaryd femma.

I C-klassen kom Markus Jarl in på silverplatsen och Anton Geijersson blev fyra i sin första rallytävling.

Ytterligare en pallplats tog Alexander Axelsson, Skillingaryd i klassen A/B-förare Volvo Original

Mats Bergman

Markus Theorin och Henrik Söderkvist blev totalsegrare i Novemberskölden. Läsarbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *