Sport

Martina Edberg klar för Helsingborg Open

Värnamo.nu

Sport Martina Edberg, golftalang från Hooks GK, har lov från collegestudierna i USA.

Men hon tar inte semester. Nu väntar en intensiv tävlingssommar som kulminerar med en tävling på Ladies European Tour i Helsingborg.

Tidigare i somras klarade Martina cuten och tog hem en 33:e plats på Ladies’ British Open Amateur Championship. Och en elfte plats på Nordea Tour i Borås den gångna helgen bådar gott. Nu väntar ytterligare spel på Nordea Tour i Hovås 22-23 juli innan den stora utmaningen väntar. Martina, som ju också ingår i svenska flicklandslaget, har fått ett wild card till LET-tävlingen på Vasatorp 3-6 september. Golflegenden Laura Davies blir en av medtävlarna.

– Det ska bli väldigt spännande! Att få vara med på en LET-tävling är en stor erfarenhet som jag kommer att ha nytta av i framtiden, säger Martina som annars studerar vid California State Fullerton University i USA.

De första två åren på golfcollege har betytt mycket för Martinas golfspel och meritlistan har växt rejält. Martina har två år kvar på college och drömmen är sedan att kvala in på amerikanska touren LPGA. Sommaren 2016 väntar en ny upplevelse – som hemmafavorit när amatör-EM för damer avgörs på Hooks GK.

– Jag är i princip klar för spel. Det är verkligen roligt att min hemmaklubb har fått möjligheten att stå värd för en så stor tävling.

Martina Edberg är mitt i en intensiv tävlingssommar. (foto: Hooks golfklubb)

Martinas tävlingschema sommaren 2015:

Seriespel i Div 1 med Hooks Damlag, Kalmar 15-18 juli.
Hovås Open 22-23 juli.
Ladies European Tour, Helsingborg Open 3-6 september.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *