Sport

Mats kommenterar rallyfinalen

Mats kommenterar rallyfinalen

Sport Vi berättade i går om finalen i Sydsvenska Rallycupen och i kväll kommer Mats Bergman från arrangerande Skillingaryds MK med en kompletterande rapport: På lördagen kördes finalen i Sydsvenska Rallycupen i trakterna av High Chaparral.

Till denna final har de bästa i varje bil- och förarklass från grundserien i cupen kvalificerat sig. Näst flest förare i denna final hade Skillingaryds MK med tio stycken. 120 000 kronor skulle fördelas till de tre första i de fyra bilklasserna 4WD, 2WD, Grupp E och VOC Mekonomen Rally.

Lördagen blev mycket framgångsrik för klubbens förare. Två pallplatser gjorde att en del av prissumman hamnade hos klubbens förare och kartläsare.

Bäst lyckades Christopher Zeijlon med kartläsaren Christofer Svensson som med sin trogna Volvo besegrade alla i klassen 2 WD, en klass för trimmade tvåhjulsdrivna bilar. De gjorde ett ryck redan på den andra specialsträcka och var därefter inte hotade så marginalen blev till slut drygt elva sekunder före tvåan Magnus Johansson, Älmhult. I denna klass kom Håkan och Peter Ståhl på femte plats, bara åtta sekunder från pallen.

I klassen för otrimmade bilar Grupp E gjorde Keith Wennberg/Anton Geijersson en bra insats, trots att de är C-förare och i början av sin karriär körde de in på den femte platsen.

I 4 WD hade Urban Stacke/Robert Anrep-Nordin en kamp om bronset men fick ge upp med tekniskt fel.

Christer och Marie-Louise Westerdahl gjorde en alldeles utmärkt tävling i klass VOC Mekonomen Rally och tog sig in på en silverplats endast 9,8 sekunder från segern. Sitt bästa resultat för året gjorde Per-Ola Petterson/Stefan Josefsson med en femte plats, strax följd av Alexander Axelsson/Per/Andersson på den sjätte. Rasmus Thulin Johansson/Simon Molin blev tolva och Patrik Tallåker/Martin Karlsson kom på artonde plats.

Efter denna tävling är det bara Novemberskölden i Nässjö kommande helg kvar av årets säsong.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *