Sport

OK Stigens damer kvar i topp

Värnamo.nu

Sport Tre damer springer bra i OK Stigen.

Precis som efter två etapper är alla tre på den totala pallen också efter tredje dagen.

Marita Johansson (se också annan artikel) återtog ju täten i D60M. 1-2-1 är hennes facit totalt, men det krävs nya toppinsatser om ledningen ska behållas. Hon är jagad bakifrån och tvåan är endast nio sekunder efter.

Sviten 3-2-3 har Susanne Domby radat upp i D50M. Det innebär att hon är tvåa totalt, men slutsegern är oerhört långt borta. Det är hela 13.39 fram till tätkvinnan, en före detta landslagsåkare på skidor. Namnet Anna Frithioff är kanske bekant. Hon har vunnit alla inledande etapper och kopplat ett jättegrepp om slutsegern.

Tredje Stigen-damen på totalpallen är Gunilla Sandström i D55M. Det blev femte plats i dag och Gunilla är trea sammanlagt. Avståndet till ettan är 5.45 och inget är omöjligt.

Kennet dagens Stig:are

Damerna får ursäkta men dagens bästa insats i OK Stigen gjorde Kennet Sandström. Han håller till i högsta varianten av H60, vilket är en tuff klass med idel gamla stjärnor.

Sandström, som dragits med sega och långvariga skador tycks vara tillbaka på allvar. Det blev fjärde plats i denna etapp och han är nummer 16 totalt.

Jämnt och säkert springer Peter Domby i H50M. Hans svit är 9–4–5, vilket ger honom femte plats totalt.

Slutligen fick undertecknad i H60M till ett hyfsat race och blev trea och avancerade till femte plats. Kompisen Bo Johansson är sjua så det gäller att hålla flåset uppe.

På tal om”Boa”, som han allmänt kallas, så deltar han ju också i MTB-O och fick dubblera i dag.

– Cyklingen gick bra och jag slog Göran Svensson, SFK.

Johansson blev nummer 16 och Svensson 18 och totalt är de 18:e respektive 14:e.

Sölve Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *