Sport

Oscar räddade en KIF-poäng

Sport Det märktes att det var två av seriens bättre lag med ambitioner att placera sig högt.

Kärda IF och Burseryds IF bjöd på en både spännande, händelserik och välspelad match i högt tempo på Sträntevallen.

Redan efter dryga minuten tog Burseryd ledningen. Men Kärda replikerade efter tio minuter genom Robin Söderberg och när Dennis Andersson något senare gjorde 2–1 för hemmalaget såg det riktigt bra ut.

-Men Burseryd tog vara på ett bolltapp från och kunde vända spelet och gjorde 2–2 på ett riktigt vackert mål, säger Kjell Eriksson, ledare i Kärda.

Burseryd fick ny ledning efter paus och när laget tilldömdes en straff såg det mindre bra ut för hemmalaget.

– Emanuel Heijel gjorde dock en riktigt bra räddning och vi var kvar i matchen, säger Kjell.

Kvarten för slutet kvitterade Oscar Pettersson när han nickade en hörna i mål.

Sedan var det chansrikt åt båda håll för ett avgörande. Kärda hade ett straffläge, men efter konversation mellan domare och assisterande domare blev det frispark.

Oavgjort kändes helt rättvist, menade Kjell, även om bägge lagen gärna hade velat vinna.

– Vi får vara nöjda. Matchen var bra och är något att ta med sig, avslutar Kjell.

Hela laget ska ha beröm med målvakten Emanuel Heiel, ytterbacken Martin Johansson, samt Dennis Andersson och Robin Söderberg som spetsspelare.